Beste Datingsite vergelijken Nederland
Hoe werkt speed daten Lent

Je hebt er vast al eens eerder over gehoord: Speeddaten in Lent. Misschien heb je al eens een speeddate geprobeerd.
Speeddaten is voor steeds meer mensen een antwoord. Je ontmoet namelijk in korte periode een aanzienlijk aantal singles en je hoeft pas na alle dates te beslissen welke date je nog een keer keer zou willen ontmoeten.
Speeddaten regio Lent, klinkt dat als iets voor jou? Op bestbuddies.nl lees je verschillende tips over deze vorm van daten.

Hoe werkt speeddaten?

Een speeddate duurt vaak 3 tot 10 minuten. Dit is Voldoende voor een eerste impressie en veel sneller dan een gewone date die vaak meerdere uren duurt. Als het niet klikt ontmoet je tijdens een speeddate al snel een ander maar kan dat bij een normale date al snel voor ongemakkelijke situaties zorgen. Als het voor jou gevoel klikt dan geef je dit aan op een vooraf uitgedeelde matchkaart en wacht je geduldig af op de uitslag.

Hoe de avond bij speeddaten verloopt

Speeddaten regio Lent is meestal in de avond. Bij aanvang krijg je een drankje aangeboden en mag je plaatsnemen. De groep krijgt een bondige introductie en uitleg over de avond en krijgt de spelregels te horen. Daarna ga je allemaal aan tafels plaatsnemen.

Na elk gesprekje schuif je door, iedere tussen de 5 en 10 speeddates is er een pauze van 5 minuten.
Met speeddaten ontmoet je in korte tijd veel singles. Hele grote kans dat daar een date bijzit met wie je nog wel een keer zou willen daten. Meestal is er ook gelegenheid om te dansen of te loungen.

Je komt in contact met andere alleenstaande

Speeddaten Lent is voor veel mensen de ideale manier om contact te leggen met andere singles. Het is spannend en ongedwongen en je hoeft niet direct te vertellen of je nog eens op date wilt. De speeddate is vaak volledig verzorgd. Je krijgt een hapje en een drankje op een romantische locatie. Zelfs al ontmoet je geen leuke date met wie je nog een afspraakje zou willen, dan heb je in ieder geval een fijne avond gehad!

Praktische Tips voor speeddaten in Lent

Speeddate regio Lent Tips en trucs

Speeddaten Lent wordt steeds populairder, want het werkt. Tijdens een speeddate heb je met meerdere personen een korte date van gemiddeld een kwartier. Je kunt later bedenken of je in het vervolg nog een afspraakje zou willen hebben. Hierdoor kun je snel verder. Wil jij het meeste uit jouw date halen dan hebben we wat leuke tips voor je in petto.

De eerste indruk is cruciaal!

Zorg ervoor dat je netjes verzorgd arriveert. Tijdens een speeddate draait het hoofdzakelijk om een goede eerste indruk, uiterlijk en verzorging. Dames kunnen iets moois aanhebben maar niet te seksueel en heren kunnen ervoor kiezen om iets netjes te dragen maar niet te zakelijk.

Stel je date gerust

Wil je date zich op zijn of haar gemak voelt? Zorg er dan eerst voor dat je zelf relaxt bent. Probeer te relaxen en neem het niet te serieus. Het is noodzakelijk om met een fijn gevoel aan je speeddate te beginnen en te kunnen glimlachen.

Let op non-verbale communicatie

Lichaamstaal is belangrijk tijdens het 40+ daten Lent. Neem een open houding aan: zit rechtop en doe je armen niet over elkaar. Een open houding laat aan je gesprekspartner zien dat je interesse toont en een open karakter hebt. Je kunt ook een beetje voorover leunen om te laten zien dat je geïnteresseerd bent in de ander, maar kom niet te dichtbij. Heb respect voor de persoonlijke ruimte van je date.

Ontdek waarin jouw speeddate geïnteresseerd is

Stel vragen waarmee je te weten komt wat de ander interesseert vind. Je kunt van te voren een paar leuke verrassende vragen bedenken die de ander uitnodigen om wat meer over zichzelf te vertellen. Zorg dat je vragen stelt die de de conversatie op gang laat komen. Bedenk ook een paar verassende vragen in plaats van alleen de gewone vragen over werk, hobbyÔÇÖs of date verleden.

Heb geduld

Wanneer je een klik hebt met de ander dan krijg je hier meestal na speeddaten in Lent een melding met de contactgegevens van de date. Geef hierna niet meteen teveel prijs van jezelf. Zo hou je het interessant.

Relevante pagina: Ontdek speeddating regio Lent met 5 praktische Tips

Ga niet meteen al je social media contacten uitwisselen zodat je speeddate meteen alles over je weet. Anders loop je het risico dat je niets meer te bespreken hebt op een vervolgdate. Wees netjes en gun je date wat ruimte, bedank de date voor de match en loop niet te hard van stapel. Een vervolg date binnen twee weken is een goede leidraad.

Speeddaten in Lent? Gewoon doen!

Ons advies luidt: probeer het! Vind je het te spannend, dan neem je toch een goede vriend of vriendin mee? Dan kun je samen het avontuur ervaren en kun je je dates bespreken met deze vriend of vriendin. Dan heb je gegarandeerd een gezellige avond!
Bestbuddies wenst je veel vreugde en geluk in het speeddaten Lent!