Beste Datingsite vergelijken Nederland
Second Love

De slogan van Second Love is ‘flirten is niet alleen voor singles’ en dat is waar. Ook mensen die getrouwd zijn of in een relatie zitten flirten zo nu en dan. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat je in een sleur zit kan een beetje avontuur helpen om je leven wat spannender te maken.

Second Love is er dan ook voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een flirt, een leuk gesprek of juist eens iets willen doen dat erg gewaagd is. Je kunt hier in een veilige en discrete omgeving het avontuur aangaan. In onze Second Love review lees je precies hoe dit werkt.

Voor wie is Second Love bedoeld?

Vergis je niet, Second Love is namelijk niet zomaar een datingwebsite. Zij focussen zich namelijk op mannen en vrouwen die op zoek willen gaan naar avontuur of een spannende affaire.

Het overgrote deel van de leden zijn dan ook mensen die in een relatie zitten en het avontuur op willen zoeken door vreemd te gaan, maar er staan ook singles en swingers ingeschreven die op zoek zijn naar iets meer spanning in hun leven. Wel doe je er goed aan vrijwel direct aan iemand aan te geven wat je doel is op deze website; de één zit er namelijk enkel voor het online flirten, terwijl de ander echt wilt afspreken.

Welke functies heeft de website?

Heb je een gratis account op de website, dan kun je van een aantal functies gebruik maken. Zo kun je zien wie er recent online is geweest, zien wie je profiel heeft bekeken en het zoekfilter gebruiken. Daarnaast kun je beperkt profielen bezoeken en bekijken, berichten en knipogen ontvangen en op ieder moment je profiel en instellingen aanpassen.

Lees ook: 5 Stappen naar het perfecte datingprofiel!

Daarnaast zijn er op secondlove.nl verschillende tips te vinden die het voor jou aangenamer maken hier op zoek te gaan naar een date, maar ook om op een veilige manier te daten. Second Love adviseert iedereen dan ook deze datingtips door te lezen. Zeker wanneer je hier anoniem en discreet wilt daten.

De zoekfunctie

Met de zoekfunctie kun je op zoek gaan naar andere leden. Je kunt er hierbij zelf voor kiezen hoe selectief je wilt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven wat de maximale afstand moet zijn tussen jou en je match, maar ook welke leeftijd hij/zij moet hebben of wat de relatiestatus is.

In de zoekresultaten zie je niet alleen de matchende profielen, maar ook je favorieten en vrienden. Onder de profielen zie je vervolgopties. Je kunt bijvoorbeeld iemand een bericht sturen, vrienden worden, het profiel opslaan als een favoriet of een knipoog sturen.

Knipogen en berichten

Heb je een gratis account, dan kun je de berichten lezen en knipogen zien die andere leden naar jou toe hebben gestuurd. Een bericht kan gestuurd worden wanneer er interesse in, maar door te flirten en hiermee je aandacht te trekken, kan er een knipoog gestuurd worden. Wil je zelf ook knipogen en berichten kunnen sturen, dan zou je eerst een betaald lidmaatschap af moeten sluiten.

Hoe veilig is second love?

Een datingwebsite die gericht is op vreemdgaan vraagt natuurlijk om anonimiteit, discretie en veiligheid. Je wilt er zeker van zijn dat jouw gegevens niet zomaar op straat kunnen komen te liggen. Second Love heeft daarom ook de belofte gedaan dat als jouw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn en nooit inzichtelijk zullen zijn voor derden. Uiteraard is de website beveiligd door middel van een https-verbinding en een SSL-certificaat.

Verder geeft de website de tip een nieuw e-mailadres aan te maken speciaal voor het gebruik van Second Love. Dit om te voorkomen dat er mail binnenkomt op je privé of zakelijke e-mailadres. Daarnaast geven zij ook aan dat je het beste contact kunt hebben via het interne mailsysteem en niet via je eigen e-mailadres.

Wil je de een stap verder gaan? Zet het contact dan eerst voort via sms of Whatsapp, voordat je met iemand afspreekt. Zodra het voor jou echt goed voelt, en voor de ander ook, kunnen jullie besluiten om eens af te spreken. Vertrouw je iemand niet, dan kun je contact opnemen met de klantenservice zodat zij dit verder op kunnen pakken.

Hoe kun je je inschrijven op Second Love?

Het inschrijven op secondlove.nl is heel snel gedaan. Dit komt omdat je niet gelijk een heel uitgebreid profiel aan hoeft te maken maar enkel een account. Je vult een gebruiksnaam in, bedenkt een wachtwoord en voert je e-mailadres in en je bent al zo goed als klaar. Hierna geef je aan binnen hoeveel kilometer jouw ideale match woont en in welke leeftijd hij/zij moet zijn. Het enige dat je daarna nog moet doen is een korte beschrijving van jezelf geven en je profiel activeren door middel van de bevestigingsmail die je hebt gehad, en klaar ben je!

Natuurlijk is het wel zo dat je eerder in contact met iemand komt wanneer je profiel goed is ingevuld. Daarom doe je er goed aan na je aanmelding je profiel uit te breiden. Zo kun je een aantal algemene vragen invullen op je profiel, zoals bijvoorbeeld je seksuele voorkeur, de status van je relatie, hoe je eruitziet en welke vijf steekwoorden het beste bij je passen. Daarna kun je aangeven wat je voorkeuren zijn bij het ontmoeten van je match, en waar je op seksueel gebied allemaal voor open staat. Wil je iemand enkel ontmoeten voor de seks, een romantische date of wil je elkaar misschien wel vaker zien? Ook heb je de mogelijkheid aan te geven wat je zoekt in een match en wanneer jij denkt een klik te hebben. Hoe uitgebreider jouw profiel is, hoe sneller je in contact kan komen met iemand. Hierdoor kunnen andere leden namelijk direct zien of jij hetzelfde zoekt als zij.

Juist omdat Second Love er niet alleen maar is voor een snelle flirt of een eenmalige ontmoeting, heb je ook de mogelijkheid wat meer over jezelf te vertellen. Zo kun je een aantal vragen over je persoonlijkheid en interesses beantwoorden. Heb je een eigenschap die niet aangegeven staat dan kun je deze ook zelf nog toevoegen. En als laatste kun je natuurlijk ook een foto toevoegen aan je profiel. Wel adviseert Second Love om geen foto te gebruiken die ook al op sociale media staat.

Wat zijn de kosten bij secondlove.nl?

Heb je een goede eerste indruk van de site gekregen en ben je toch wel een beetje nieuwsgierig geworden naar watje hier allemaal kunt gaan verwachten? Wil je graag met andere leden in contact komen, dan is een betaald lidmaatschap aan te raden. Met een gratis account kun je dit namelijk niet. bij het betaalde lidmaatschap horen natuurlijk ook meer functies. Deze kun je hieronder lezen:

 • Berichten lezen en verzenden
 • Chatten met leden
 • Tien knipogen versturen per dag
 • Maximaal vijftien foto’s uploaden
 • Vijftien nieuwe contactverzoeken doen per dag
 • Alle openbare foto’s zien van leden
 • Privé foto’s zien van leden als je bevriend bent
 • Bovenaan komen te staan bij de zoekresultaten
 • Onbeperkt andere profielen bekijken
 • Voorrang krijgen bij de helpdesk

Een lidmaatschap kan afgesloten worden voor 1, 3 of 6 maanden. Hierbij is het goedkoopste lidmaatschap €25,83 per maand en het duurste lidmaatschap €74,90 per maand. De betaling kun je doen via iDeal, PayPal, creditcard, contant of overschrijving. Je hoeft er hierbij niet bang voor te zijn dat de website op je afschrijving vermeld staat, want dat is niet het geval.

Je lidmaatschap opzeggen

Heb je het lidmaatschap betaald met je creditcard, dan wordt je lidmaatschap automatisch elke maand verlengt. Wanneer je dit stop wilt zetten kan dat tot 48 uur voor de verlengdatum. Wil je het hele lidmaatschap opzeggen? Dan kun je het opzeggingsformulier op de website invullen.

Hoe bekend is Second Love?

Dat Second Love niet zo is als andere datingwebsites, dat is al snel duidelijk. Ze trekken een bepaalde doelgroep aan, en daarnaast hebben ze ook al heel wat media-aandacht gekregen die niet alleen maar positief was. Zo heb je de naam onder andere voorbij kunnen zien komen in de LINDA., De Telegraaf en op tv en radio.

In bovenstaande video wordt kritiek op de second love advertenties geuit. De kritiek kwam voornamelijk vanuit de SGP.

Dit zorgt voor een grote naamsbekendheid, en de kans is dan ook groot dat een groot deel van de Nederlanders weleens van Second Love heeft gehoord. Maar ook buiten Nederland zijn ze bekend, de website is namelijk internationaal bekend en actief in maar liefst tien landen.

Hoeveel leden er aangemeld zijn op Second Love, is niet te zeggen. Waar andere datingwebsites hier nog wel transparant over zijn, wil Second Love hier niets over zeggen. Wel is de schatting dat er tussen de 10.000 en 100.000 Nederlanders zijn aangemeld op de website. Internationaal zou dit neerkomen op meer dan een miljoen leden.

De klantenservice van Second Love

 • Contact Brunique b.v./ Second Love
 • Rotterdamseweg 183c
 • 2629 HD DELFT
 • KVK : 65910826
 • BTW nr : NL856312848B.01

Voordat je contact opneemt met de klantenservice kun je eerst op de website kijken of daar een antwoord op je vraag te vinden is. Is dit niet het geval, dan kun je contact met de klantenservice opnemen. Zij zijn bereikbaar via de e-mail maar ook door middel van een contactformulier op de website. Ze streven ernaar binnen 24 uur te reageren op je bericht. De mail kun je sturen van charlie@secondlove.nl.

Second Love FAQ

Wat is de slagingskans op Second Love?

Uit reviews is gebleken dat Second Love geen geweldige slagingskans heeft. Bekijk alternatieven met hoge slagingskans in onze vergelijker. De apps en sites zijn geselecteerd op slagingskans en kun je gemakkelijk filteren op jouw voorkeuren.

Beste second love alternatief?

Er zijn veel verschillende vreemdgaan apps en sites in Nederland. In onze vreemdgaan vergelijker bekijkt u alle affaire apps en kun je de dating app vinden die bij jouw past!

Hoe veilig is second love?

Een datingwebsite die gericht is op vreemdgaan vraagt natuurlijk om anonimiteit, discretie en veiligheid. Je wilt er zeker van zijn dat jouw gegevens niet zomaar op straat kunnen komen te liggen. Second Love heeft daarom ook de belofte gedaan dat als jouw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn en nooit inzichtelijk zullen zijn voor derden. Uiteraard is de website beveiligd door middel van een https-verbinding en een SSL-certificaat.

Laat hieronder een reactie achter