Beste Datingsite vergelijken Nederland
Relatieplanet

De insteek van Relatieplanet is dat het ‘gewoon voor iedereen’ is. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent, of je hoger opgeleid bent of niet of wat je seksuele voorkeur is. Iedereen is welkom en er is voor iedereen een match te vinden. Dat Relatieplanet voor iedereen is, betekent niet dat je hier niet op zoek kunt gaan naar een serieuze relatie. Integendeel zelfs!

Relatieplanet streeft ernaar dat iedereen hier een serieuze relatie kan vinden. En doordat zij niet focussen op bepaalde doelgroepen hebben ze het grootste ledenbestand van Nederland. Grote kans dus, dat ook jij hier de liefde van je leven vindt. In deze Relatieplanet Review ga je lezen of dit de app is die bij jouw past!

Voor wie is Relatieplanet?

Relatieplanet.nl is er dus voor iedereen van boven de achttien jaar. Het maakt niet uit wat voor opleidingsniveau je hebt, of je wel of niet hebt gestudeerd, wat je leeftijd of geaardheid is en hoe groot je huis en inkomen is. Iedereen die op zoek is naar een stabiele en serieuze relatie, kan hier terecht. De meeste leden op de datingwebsite zijn tussen de 35 en 65 jaar oud, maar er zijn ook genoeg jongere en oudere leden te vinden.

Bij Relatieplanet vinden ze een eerste indruk heel erg belangrijk en bouwen ze daarnaast veel waarde aan het opbouwen van een leuk contact. Het is dan ook goed om je niet direct te veel te focussen op het vinden van een relatie. Belangijker is het, dat er een klik ontstaat en dat je op een ontspannen manier elkaar kunt gaan leren kennen.

Welke functies heeft de datingwebsite?

Weet je niet zeker of Relatieplanet iets voor jou is, dan kun je deze eerst gratis uitproberen. Let er hierbij wel op, dat je dan niet van alle functies gebruik kunt maken. De onderstaande functies zijn wel beschikbaar voor gratis leden:

  • Je berichten bekijken
  • Flirten met andere leden
  • Uitgebreid zoeken naar nieuwe matches
  • Zien wie je matches zijn
  • Je profiel aanpassen en optimaliseren
  • Op ieder moment je instellingen wijzigen

Flirten met andere leden

Relatieplanet heeft een leuke en handige functie om te flirten. Wel zijn er drie voorwaarden waar je aan moet voldoen, voordat je hier gebruik van kunt maken. Ten eerste moet je een profielfoto hebben. Daarnaast mag je geen foto’s ‘op verzoek’ hebben staan en moet je een profielscore van 50 of hoger hebben. Voldoe je hieraan, dan krijg je al snel de voor jou geselecteerde flirts te zien. Hierbij zie je een samenvatting van hun profiel samen met hun foto. Zie je iemand die je interessant vindt?

Dan kun je op het groene hartje klikken die je daarbij ziet staan. Maar, wanneer je een profiel ziet van iemand die je niet aanspreekt, dan kun je op het kruisje klikken. Vervolgens wordt elk profiel die jij leuk vindt, maar ook de profielen die jou leuk vinden, in een aparte map geplaatst. Vinden jullie elkaar allebei leuk, dan heb je een flirt! Je zou kunnen zeggen dat dit heel erg op Tinder lijkt, alleen is de intentie hiervan veel serieuzer.

Op zoek naar nieuwe matches

Via de datingwebsite krijg je al veel suggesties voor nieuwe matches te zien, maar het kan natuurlijk maar zo zijn dat je ook graag zelf op zoek wilt gaan naar een leuke single waar jij misschien wel een klik mee hebt. Er is dan ook een uitgebreid zoekfilter waarmee je heel selectief op zoek kunt gaan naar andere leden.

Zo kun je uiteraard de algemene kenmerken aangeven zoals bijvoorbeeld leeftijd, locatie en opleidingsniveau, maar je kunt het nog uitgebreider maken. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat iemand een kinderwens heeft, of dat hij gelovig is? Dan kun je dat hier ook aangeven. Ook kun je de aangepaste filters opslaan voor de volgende keer zodat je makkelijk kan inzien of er al nieuwe leden bij zijn gekomen die aan jouw eisen voldoen.

Hoe werkt Relatieplanet?

Het inschrijven bij Relatieplanet kost je niet al te veel moeite. Voordat je je in gaat schrijven kun je de zoekfunctie op de datingwebsite al gebruiken. Dit betekent voor jou dus dat je al een beetje rond kunt kijken om te zien of de website wel iets voor je is, en of er leden ingeschreven staan die jij interessant vindt. Je kunt hierbij zoeken op leeftijd en geslacht, maar ook op provincie en opleidingsniveau.

Bij het aanmaken van een profiel zul je als eerste een profielnaam en wachtwoord moeten bedenken. Ook kun je direct aangeven of je alleen op zoek bent naar vijftigplussers of hoger opgeleiden als je dit wilt. Daarna is het tijd voor wat algemene informatie. Zo geef je aan wat je opleidingsniveau is, welk beroep je hebt, of je kinderen hebt of deze zou willen en of je religieus bent. Heb je dit allemaal ingevuld dan ontvang je een e-mail met een activatielink.

Voorstellen

Heb je je account geactiveerd, dan is het tijd om jezelf voor te gaan stellen. Het kan natuurlijk zijn dat je even geen inspiratie hebt maar daar heeft Relatieplanet wat op gevonden. Zij verzinnen dan zelf een stukje tekst voor op je profiel. Dit zal dan gaan over dat je het leuk vindt dat je profiel bezocht wordt, en dat je binnenkort een leuke tekst zal schrijven.

Daarnaast kun je ook allemaal verschillende vragen beantwoorden en zelf kiezen waarop je wel of juist geen antwoord wilt geven. De vragen die jij niet hebt ingevuld worden uiteraard ook niet op je profiel weergegeven. Je kunt aangeven waar je blij van wordt, wat je precies zoekt in een man of vrouw en hoe jouw ideale date eruit zou zien. Maar ook wanneer je een favoriete sport, film of muziekband hebt kun je dit hier zeker laten weten. Een profiel waar veel informatie op te vinden is, is interessanter om te bekijken dan een vrijwel leeg profiel. Dus als jij je profiel hebt gepersonaliseerd sta je eigenlijk al met 1-0 voor!

Uiteraard mag ook een foto niet ontbreken. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een recente foto waar je zelf goed op te zien bent. Bij je instellingen kun je aangeven wie jouw foto’s mogen zien. En wil je bepaalde informatie toevoegen, wijzigen of verwijderen, dan kan dit natuurlijk op elk gewenst moment.

Wat kost een abonnement?

Wanneer de datingsite je aanspreekt kun je er natuurlijk voor kiezen een betaald lidmaatschap te nemen zodat je ook met anderen in contact kunt komen. De grootste en belangrijkste voordelen van een betaald abonnement zijn dat je alle foto’s van andere leden kan bekijken, zien wie jouw profiel heeft bekeken en dat je onbeperkt berichten kunt versturen. Ook kun je gebruik maken van een datingcoach, voor hulp en tips met betrekking tot online daten. Onderstaand vind je de verschillende abonnementen, samen met de prijzen:

  • 1 maand voor €24,95 per maand
  • 3 maanden voor €44,85, dat is €14,95 per maand
  • 6 maanden voor €59,70, dat is €9,95 per maand
  • 12 maanden voor €71,40, dat is €5,95 per maand

Zoals je kan zien is het dus duidelijk goedkoper om een abonnement voor meerdere maanden te kopen, want zo betaal je per maand veel minder. Het abonnement kun je betalen door middel van creditcard, PayPal of via iDeal.

Abonnement stopzetten

Heb je jouw ideale partner gevonden of is de website toch niet wat je ervan verwachtte? Dan kun je uiteraard je abonnement stopzetten. Na de eerste periode is je abonnement maandelijks opzegbaar. Door naar ‘mijn inschrijvingen’ te gaan en daar je accountgegevens te wijzigen in ‘handmatig verlengen’ stop je het huidige abonnement.

Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht? Dan kan dit uiteraard binnen 14 dagen na je aankoop. Hiervoor dien je dan het herroepingsformulier in te vullen. Wel is het zo dat je in die tijd geen gebruikt hebt mogen maken van de premium diensten. Nadat je het formulier hebt ingevuld krijg je binnen 14 dagen je geld terug op dezelfde manier als hoe je het abonnement hebt betaald.

Dating tips en advies

Is het online dating helemaal nieuw voor jou of vind je het gewoon fijn om nog even wat extra hulp te krijgen? Dan is dit bij Relatieplanet ook mogelijk. Er zijn ten eerste veel pagina’s te vinden waar je liefdesadvies en tips voor het online daten kunt vinden. Er is onder andere een pagina met ervaringsverhalen van anderen, een pagina met verschillende datingtips en een datingblog waar je verschillende interessante artikelen kunt vinden.

Maar Relatieplanet organiseert ook verschillende speeddates, workshops, events, wandelingen en singlereizen. Dit zijn allemaal mooie manieren om singles te ontmoeten die dezelfde insteek als jij hebben.

Wil je liever een persoonlijk advies? Ook dan zijn ze er om je op weg te helpen. Er is zowel een professionele dating coaching als een imago coaching beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat jij zelfverzekerd begint aan jouw nieuwe date avontuur. Maar je kunt met al je vragen ook terecht bij Nelleke Mulder. Nelleke is een imago-expert en weet alles op het gebied van de presentatie van jouw profiel. Zij kan je dus helpen bij het kiezen van de juiste profielfoto maar ook wat er qua tekst misschien beter of meer/minder zou kunnen in je profiel.

Hoe bekend is Relatieplanet?

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat Relatieplanet zeker een bekende datingwebsite is. Niet alleen zijn ze één van de grootste websites, maar ze zijn ook erg populair. Van 2009 tot en met 2019 hebben ze elk jaar de award voor ‘Populairste Datingsite van het jaar’ gewonnen. Daarnaast is de datingwebsite ook goed uit de bus gekomen bij de welbekende VARA Kassa Datingtest en hebben ze de Thuiswinkel Award voor datingsites gewonnen.

Daarnaast zie je natuurlijk regelmatig reclames en advertenties van Relatieplanet voorbijkomen, zowel op televisie als via sociale media. Mede hierdoor mogen zij zich één van de grootste van Nederland noemen en hebben ze absoluut een goede naamsbekendheid.

Hoe is de beveiliging geregeld?

Je moet natuurlijk altijd alert en professioneel te werk gaan als het om privacy en veiligheid gaat, en dat is bij Relatieplanet niet anders. Alle nieuw aangemaakte profielen, geüploade foto’s en nieuwe teksten worden dagelijks met de hand gecontroleerd door een speciaal team. Op deze manier kan de datingwebsite direct actie ondernemen wanneer er sprake is van oplichting, aanstootgevende foto’s of ongewenst contact. Heb je zelf iets of iemand waar je zo je twijfels bij hebt, dan kun je op ieder moment contact opnemen met de klantenservice of iemand rapporteren.

Uiteraard zijn ook je gegevens goed beschermd op de website. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat deze zomaar worden verstrekt aan derden. Het online daten vindt plaats via een beveiligde SSL-verbinding waardoor al je gegevens beschermd en versleuteld zijn.

Keurmerk Veilig Daten voor Relatieplanet

Datingsite die het keurmerk Veilig Daten van de Nederlandse Consumentenbond ontvangen, voldoen allemaal aan een aantal strenge kwaliteitseisen. Deze eisen gaan over de klantenservice, veiligheid en de transparantie. Op deze manier weet jij als lid dus ook dat je op Relatieplanet veilig online kunt daten.

Thuiswinkel waarborg

Ook beschikt de datingwebsite over het Thuiswinkel waarborg. Heb je als website dit keurmerk in je bezig, dan betekent dit dat je een beschermde omgeving hebt voor alle aankopen. Daarnaast is een website met dit keurmerk duidelijk over je rechten en plichten op de website, open over de abonnementskosten en beschermen zij jouw privacygevoelige gegevens.

Klantenservice Relatieplanet

De klantenservice van Relatieplanet hecht veel waarde aan betrouwbaarheid, privacy en kwaliteit. Daarom staan ze ook vrijwel altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Het hele jaar door kun je bij hen terecht, 365 dagen per jaar van 9:00 uur tot 23:00 uur. Ook in het weekend en op feestdagen dus. Je kan de klantenservice zowel per e-mail, telefoon als via het contactformulier bereiken.

Veel gestelde vragen Relatieplanet:

Hoe werkt Relatieplanet?

Check eerst of de app geschikt is voor je middels onze vergelijker
Filter op cireria als leeftijd, opleidingsniveau etc.
Klik op de site die bij jouw past
Meld je aan middels het aanmeldingsformulier
En je kunt beginnen met daten

Is Relatieplanet nep?

Nee, Relatieplanet is een echte datingsite. De site neemt ook veel maatregelen om nepprofielen op relatieplanet te voorkomen.

Kan ik Relatieplanet alternatieven vergelijken?

Jazeker, deze review kan je een goede indruk geven over de datingsite relatieplanet. Maar om de juiste keuze te maken, raden wij aan om Relatieplanet te vergelijken met alle datingsites in Nederland. Hierdoor krijg je een totaal overzicht.

Laat hieronder een reactie achter