Beste Datingsite vergelijken Nederland
Parship review

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, doe je er goed aan eens te gaan kijken bij Parship. Dit is een datingwebsite met een uniek en bovendien erg succesvolle formule die zich al meerdere malen bewezen heeft. Parship bestaat al sinds 2000 en was jarenlang vooral een datingwebsite voor hoger opgeleiden. Pas sinds 2015 hebben zij zich een breder publiek weten te trekken, waardoor iedereen nu welkom is op de website. In deze parschip review lees je alles over de datingsite voor serieuze relaties:

Ben je homoseksueel? Dan is gayParship echt iets voor jou. gayParship is een datingsite van Parship, die volledig gericht is op homoseksuele mannen en vrouwen. Eerder waren dit voornamelijk hoogopgeleiden, maar tegenwoordig is iedereen hier welkom. Gayparship is momenteel in meer dan 15 landen actief en wordt in Nederland ook steeds bekender bij het grote publiek.

Voor wie is Parship?

Parship reclame video

Parship is datingsite gericht op alleenstaanden die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het overgrote deel van de gebruikers is boven de dertig, maar er zijn ook jongere gebruikers te vinden. Al met al is het dus een heel algemeen publiek. Iedereen is dan ook welkom wanneer ze op zoek zijn naar echte liefde.

Zelf geeft de website aan dat 52% van de leden vrouw is, er staan dus iets meer vrouwen dan mannen ingeschreven. Daarnaast zegt Parship dat zij een succesratio hebben van 38%, dat wil zeggen dat 38 van de 100 gebruikers die zich inschrijven ook daadwerkelijk een partner vinden.

Voor wie is gayParship?

Ondanks dat de datingwebsite voor iedereen toegankelijk is, zien we nog steeds veel hoogopgeleide mensen ingeschreven staan. Maar liefst 76% van de leden op gayParship heeft een hoge opleiding genoten en beschikt over een hbo-diploma of hoger. De leeftijd van de leden ligt grotendeels tussen de 30 en de 55 jaar.

De singles die je op deze datingwebsite vindt zijn op zoek naar een serieuze relatie; het grootste gedeelte hiervan slaagt daar ook in. Ben je zelf niet tussen de 30 en 55 jaar, dan kun je je natuurlijk alsnog inschrijven, wel heb je dan iets minder kans. Tenzij je iemand zoekt in die leeftijdscategorie, maar dan doe je er goed aan dit wel in je profiel te zetten, zodat dit voor anderen ook duidelijk is.

Wat zijn de functies?

Het inschrijven is gratis en je krijgt daarbij een proefaccount, zodat je alvast de sfeer kunt proeven van de website er zijn verschillende functies waar je gebruik van kunt maken. Dit zorgt ervoor dat je een goede keuze kunt maken of een account bij Parship of gayParship wel iets voor jou is of niet.

Gratis parship functies:

 • Je partnervoorstellen inzien
 • De profielen van je partnervoorstellen bekijken
 • Contact op nemen met andere leden, dit is wel beperkt
 • De resultaten van de persoonlijkheidstest lezen
 • Je profiel bekijken en aanpassen
 • Je zoekinstellingen wijzigen
 • De Parship app gebruiken

Daarnaast heeft Parship een uitgebreide chatbox die een beetje lijkt op Whatsapp, een uitgebreide persoonlijkheidstest die voor je persoonlijke profiel zorgt en aan de hand daarvan matches voor je zoekt en een fotomodule die makkelijk werkt en genoeg ruimte biedt voor voldoende foto’s.

Hoe zit het met de beveiliging?

De beveiliging van zowel Parship als gayParship is erg goed. Ze geven zelf aan dat ze anonimiteit en veiligheid voorop hebben staan, en dat is te zien. De website is beveiligd met een SSL-certificaat. Daarnaast wordt er streng op toegezien dat er geen oplichters of nepprofielen worden toegelaten doordat elke gebruiker met de hand wordt gescreend op verschillende factoren. Hou je je niet aan de huisregels? Dan word je verbannen.

Daarnaast beschikt Parship over het Keurmerk Veilig Daten en het certificaat Thuiswinkel Waarborg.

Hoe bekend is Parship?

Parship is met recht één van de bekendste datingwebsites van Nederland te noemen. Doordat zij zo groot zijn worden ze ook regelmatig in televisieprogramma’s genoemd. Maar ook zie je ze in verschillende reclames op tv en reclameborden langs de weg. Daarnaast zijn ze ook bekend in het buitenland. Onder andere in Spanje, Denemarken, Zweden, Duitsland en Mexico zijn ze actief.

Parship reclame

Bekendheid gayParship

gayParship is duidelijk minder bekend. Zo zien we niet vaak reclamespotjes op televisie of langs de weg. Wel zijn ze in het verleden in de media geweest; onder andere bij de publieke omroep, Net5, Veronica, in de Gaykrant, Winq en Gay.nl.

Parship app

Er is ook een app beschikbaar voor diegene die ook onderweg graag het contact in stand willen houden. Sterker nog, Parship heeft een app voor de hele website, maar ook een messenger app, waar je dus makkelijk met je matches in contact blijft.

Functies parship app:

 • Zien wie jouw profiel heeft bezocht
 • Nieuwe berichten lezen en reageren als je Premium lid bent
 • Je matches en partnervoorstellen bekijken
 • Nieuwe foto’s uploaden

Is dit voor jou eigenlijk allemaal niet nodig omdat je al een leuk contact met iemand hebt opgebouwd? Dat kan natuurlijk. In dat geval is de messenger app van Parship ideaal voor jou. Met de messenger app kun je:

 • Push-notificaties krijgen zodra je een bericht ontvangt
 • Al jouw gesprekken zien in één handig overzicht
 • De profielen van je contacten ontdekken
 • Berichten of een smiley versturen
 • Foto’s die zijn vrijgegeven bekijken in de galerij

De app is gratis te downloaden en is dus ook te gebruiken als gratis lid. Wel kun je er dan minder mee, berichten versturen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Hier heb je echt een Premium lidmaatschap voor nodig.

Hoe werkt het inschrijven op parship.nl?

Het inschrijven op parship.nl en gayParship is erg laagdrempelig wat het voor iedereen toegankelijk maakt. Nadat jij je e-mailadres hebt ingevuld en een wachtwoord hebt gekozen kom je terecht bij een wetenschappelijke vragenlijst die ze ‘het Parship principe’ noemen.

In ongeveer 20 minuten maak je deze vragenlijst, en deze zorgt er uiteindelijk voor dat je zeer gerichte partnervoorstellen krijgt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je deze vragenlijst eerlijk invult, om de juiste partnervoorstellen te krijgen.

De vragenlijst

In het eerste deel van de vragenlijst vind je een aantal gevarieerde vragen. Zo wordt er gevraagd in wat voor een omgeving je graag zou willen wonen en wat jouw redenen zijn om op zoek te gaan naar een relatie. Het zijn zowel persoonlijke als algemene vragen. Het tweede gedeelte gaat meer over je eigenschappen en je karakter. Zo wordt er aan je gevraagd jezelf te omschrijven in 5 begrijppen, wordt er gevraagd wat je belangrijk vindt in een relatie, wat je persoonlijke interesses zijn en of wel rookt of alcohol drinkt.

In het derde gedeelte van de vragenlijst moet je een plaatje uitkiezen dat jou het meeste aanspreekt. Het helpt hierbij als je gewoon je gevoel volgt. De plaatjes waar je uit moet kiezen zijn abstract en erg verschillend van elkaar. Daarna komt je dagelijks leven aan bod. Zo wordt er aan je gevraagd welk huis je het meeste aanspreekt en hoe jij je het liefst kleedt. Ook worden er diverse situaties aan je voorgelegd waar je een reactie bij moet kiezen die het beste bij je past. Hierna volgen er nog een paar vragen om Parship te helpen een goede keuze aan partners aan jou voor te leggen.

Wil je jouw persoonlijkheidsprofiel bekijken dan kan dat zodra je aanmelding is voltooid. Dit kan door bij je profiel op testresultaten te klikken. Zo kun je meteen goed zien hoe Parship werkt en hoe zij op partnervoorstellen komen.

Parship gebruikers

Persoonlijkheidstest inzien

Wil je jouw persoonlijkheidstest inzien? Dat kan natuurlijk. Heb je een gratis lidmaatschap dan is dit echter beperkt. Je krijgt dan enkel een beknopte versie te zien. Wanneer je nog even geen Premium lidmaatschap wilt hebben, maar je wilt wel de volledige persoonlijkheidstest inzien, dan kan dat. Voor €129,- kun je jouw eigen rapport aanschaffen. Overweeg je een betaald lidmaatschap, dan is dit wellicht verstandiger. Zodra je een betaald lid bent kun je hem namelijk ook in zijn geheel inzien.

Profielcheck

Heb je geen ervaring met daten, of ben je altijd een beetje onzeker over je profiel? Dat is helemaal niet zo gek. Het schrijven van een leuke profieltekst kan namelijk erg lastig zijn, maar hier kan de klantenservice van Parship je bij helpen. Wanneer jij je hele profiel hebt ingevuld kun je namelijk een profielcheck aanvragen. Dit houdt in dat een onafhankelijk persoon naar je profiel kijkt en je vertelt wat hij/zij hiervan vindt. Heb je een Premium lidmaatschap dan krijg je de check gratis. Geen betalend lid maar wil je de profielcheck wel uitvoeren? dan kun je deze aanvragen voor €49,-.

Tijden die profielcheck wordt er gekeken of je profiel zo goed is als jij denkt dat hij is. Zijn de foto’s duidelijk en roepen ze het juiste op, of kun je bijvoorbeeld die ene leuke foto beter weghalen? Daarnaast krijg je ook verschillende tips om bijvoorbeeld de zichtbaarheid van je profiel te vergroten en daardoor automatisch voor meer reacties op je profiel te zorgen. Al met al is de profielcheck zeker een aanrader en gratis wanneer je een betalend lid bent.

Wat kost een abonnement?

Zoals gezegd is de website eerst gratis uit te proberen, dus het inschrijven en je profiel aanmaken kost je niets. Zo kun je alvast een kijkje nemen op de website en zien of het wel echt iets voor je is. wel is Parship over het algemeen wel wat duurder dan andere datingwebsites maar zij geven je wel een contact-garantie. Dit houdt in dat jij binnen de periode waarin je betaalt sowieso in contact komt met andere mensen. Is dit niet het geval? Dan krijg jij je geld terug.

Prijzen parship account

 • Premium lidmaatschap voor 6 maanden €269,40, per maand is dit €44,90
 • Premium lidmaatschap voor 12 maanden €394,80, per maand is dit €32,90
 • Premium lidmaatschap voor 24 maanden €549,60, per maand is dit €22,90

Mensen die van andere datingwebsites komen zullen al snel vinden dat Parship duur is. Hier staat echter wel tegenover dat je veel krijgt voor een Premium lidmaatschap en dat het slagingspercentage een stuk hoger ligt dan bij andere websites. De singles op deze website zijn dan ook een stuk serieuzer dan op andere datingwebsites.

Kosten gayParship abbonement

Voor gayParship betaal je ongeveer hetzelfde per maand, wat natuurlijk ook niet meer dan logisch is. onderstaand volgen de verschillende abonnementen, samen met de kosten.

 • Premium lidmaatschap voor 6 maanden €269,40, per maand is dit €44,90
 • Premium lidmaatschap voor 12 maanden €478,80, per maand is dit €39,90
 • Premium lidmaatschap voor 24 maanden €597,60, per maand is dit €24,90

Het is mogelijk om deze bedragen in termijnen te betalen, echter komen er dan wel kosten bij. Bij een lidmaatschap van 6 maanden betaal je per kwartaal 3,00 euro extra, per maand 6,00 euro. Heb je een lidmaatschap van 12 of 24 maanden? Dan is de toeslag voor een halfjaarlijkse betaling 2,50 euro per maand, per kwartaal 5,00 euro per maand en per maand 7,00 euro per maand.

De betaling kan voor zowel Parship als gayParship uitgevoerd worden via iDeal, PayPal, Visa/Mastercard en AmericanExpress.

Online dating gayparship review

Parship en gayParship opzeggen

Heb je de liefde van je leven gevonden en wil je je uitschrijven? Dan kan dat op verschillende manieren. De makkelijkste manier om dit te doen is door op te zeggen via je profiel. Als je bent ingelogd klik je rechts bovenin op je foto en daarna op gegevens & instellingen.

Vervolgens ga je naar de pagina ‘mijn lidmaatschap’ en zoek je het kopje ‘profielstatus’ op. Hieronder staat ‘klik hier om uw profiel definitief te verwijderen’. Zodra je daarop klikt word je doorgestuurd naar een andere pagina. Je vult hier je wachtwoord in en klikt op de knop. Hierna is je profiel verwijderd.

Schriftelijk opzeggen

Tegenwoordig is het mogelijk schriftelijk op te zeggen via de website, al is deze optie wel een beetje verborgen. Ga hiervoor allereerst naar de pagina van de klantenservice. Hier kun je een vraag stellen; typ in de zoekbalk ‘opzeggen’ in, zonder de aanhalingstekens. Klik vervolgens op het eerste resultaat dat je ziet, hier vind je een link naar het formulier op de website. Vervolgens kun je dat formulier invullen en word je uitschrijving binnen enkele werkdagen verwerkt.

Wil je je uitschrijving echt per post versturen zoals dat voorheen altijd moest? Dat kan, alleen zit het hoofdkantoor wel in Duitsland en dus moet je extra portokosten betalen voor je verzending. In de brief hoef je alleen te vermelden dat jij je uit wil schrijven, gevolgd door je gebruikersnaam. De brief kun je vervolgens sturen naar:

 • Parship Nederland
 • t.a.v. Klantenservice Nederland
 • Speersort 10
 • 20095 Hamburg
 • Duitsland

Faxen kan ook, dit doe je naar +49 (0)40 46 00 26 596. Hou er wel rekening mee dat dit een Duits faxnummer is.

Opzegtermijn

Er geldt bij Parship een opzegtermijn van 28 dagen. Zodra je inschrijving binnen is gekomen bij hen, wordt deze dus binnen 28 opgezegd. Ben je vergeten je abonnement op tijd op te zeggen, dan wordt deze automatisch verlengd voor de periode die jij in eerste instantie had besteld.

Parship en gayParship review conclusie

Parship is een hele fijne en goedwerkende datingite voor singles die een serieuze relatie zoeken. Hij is makkelijk in gebruik, duidelijk en laagdrempelig. Ook is de klantenservice goed, en hebben ze een goedwerkende app. Dat het één van de beste datingwebsites is de Nederland heeft, mag dan ook snel duidelijk zijn.

Parship is zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een serieuze en langdurige relatie.

gayParship

Gayparship is in onze ogen een erg fijne en positieve datingwebsite. De leden zijn voor het overgrote deel ook erg positief en vinden de website vooral makkelijk in gebruik. Daarnaast zorgt het beveiligde systeem er natuurlijk voor dat je zorgeloos kunt daten. Maar ook de extra service, zoals het persoonlijkheidsrapport en de profielcheck zijn een groot succes.

Dat gayParship al jaren bestaat zien we terug in de website, de ervaring die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan gebruiken ze namelijk op een erg goede manier. Het grootste voorbeeld is hierin de profielcheck. Zo’n check kun je alleen uitvoeren als je precies weet wat er wel en niet werkt tijdens het online daten. Zoiets kun je alleen opbouwen in ervaringsjaren.

Al met al is gayParship dus zeker een datingwebsite die je gerust eens kunt proberen. Zeker wanneer je als serieuze man of vrouw op zoek bent naar een serieuze en vooral langdurige relatie.

Veel gestelde vragen

Wat is een IJsbreker op parship.nl?

Een ijbreker is een makkelijke manier om contact te leggen met singles. Het werkt als volgt:
– Klik op het datingprofiel dat u aanspreekt op ‘Ijsbreker versturen’
– Er komt een korte vragenlijst met vragen over het dagelijksleven
– Na het beantwoorden van de vragen geeft je aan wat je intentie is. Wat wil je doen als de ander dezelfde antwoorden geeft?
– Je kunt bijvoorbeeld kiezen dat de ander jouw foto tezien krijgt
– Na het invullen van deze opties kun je de ijbreker versturen.
– De ander ontvangt de ijsbreker zonder jouw antwoorden te weten
– Nadat de ander ook de vragen heeft beantwoord ontvangen jullie beide de ingevulde antwoorden om deze te vergelijken. Klik hier om te beginnen met Parship.

Vind je parship te duur?

Paship is een relatief dure datingsite. Er zijn tegenwoordig veel andere datingsites en apps die beter zijn geprijst. Vergelijk hier prijzen en funties van alle dating apps van Nederland!

Parship vergelijken met andere datingsites en apps?

Tijvel je over welke datingsite bij jouw past? En kun je bijvoorbeeld niet kiezen tussen Parship of Lexa? Dan is de dating vergelijker de oplossing! Hier vergelijk je prijzen, funties, gebruikers en review. Van alle datingapps en websites uit NL. Zo kun je de perfecte keuze maken tussen parship of ematching of welke andere datingsite je wilt vergelijken.

Laat hieronder een reactie achter