Beste Datingsite vergelijken Nederland
Ourtime review

Ourtime.nl is een datingwebsite die zich volledig richt op de single 50-plussers in Nederland. De website komt van dezelfde makers als van Lexa.nl en dat zie je niet alleen aan het uiterlijk van de website, maar ook aan het gebruiksgemak. Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten die net zo over relaties en het leven denken als jij, en dezelfde interesses hebben?

In dat geval is het zeker een goed idee je bij Ourtime in te gaan schrijven, en dat gaat heel makkelijk! Wanneer jij je hebt ingeschreven hoef je natuurlijk niet direct de stoute schoenen aan te trekken en gelijk iemand een bericht te sturen. Kijk eerst eens even rustig rond, leer de website een beetje kennen en vergeet zeker niet je profiel in te vullen.

Voor wie is Ourtime precies?

Ourtime is er voor alle Nederlandse singles van vijftig jaar en ouder, die actief op zoek willen gaan naar een nieuwe relatie. Heb je nog nooit aan online dating gedaan, dan kan dit in het begin wat spannend of onwennig zijn maar daarin ben je zeker niet de enige. Juist om het dan via een website te doen is een makkelijk begin, omdat je gewoon op je eigen vertrouwde plek op zoek kunt gaan naar jouw ideale partner.

Ourtime single events

Ook wanneer je op zoek bent naar een datingwebsite die nét iets meer doet dan andere websites, zit je hier goed. Ourtime organiseert namelijk ook activiteiten waar je aan deel kunt nemen, zodat je daar een potentiële match kunt vinden. Deze uitjes worden overal in Nederland georganiseerd en zijn speciale single events voor 50-pus dating. Je kunt hierbij denken aan kookworkshops, reisjes, culturele uitstapjes maar ook lekker borrelen of heerlijk dineren in een goed restaurant. En ben je verlegen of vind je het gewoon niet fijn alleen op zo’n activiteit te gaan? Dan mag je maximaal drie vrienden meenemen.

Je wordt uitgenodigd om aan bepaalde activiteiten mee te doen wanneer deze bijvoorbeeld in jouw regio te vinden zijn maar ook wanneer jouw leeftijd overeenkomt met de eisen, of je interesses. Daarom doe je er goed aan je profiel direct na aanmelding zo volledig mogelijk in te vullen. Niet alleen weten dan de andere leden ook precies wie zij voor zich hebben, maar ook maak je sneller kans om eens mee te mogen doen aan één van de activiteiten. Wil je graag weten wat voor activiteiten Ourtime zoal organiseert? Dat kun je heel makkelijk op de website vinden onder het kopje activiteiten. Je ziet dan alle activiteiten die in het verleden hebben plaatsgevonden maar ook wat er voor de aankomende tijd op de planning staat.

Hoe werken die activiteiten?

Je kunt een uitnodiging krijgen voor een evenement op het moment dat je minimaal één foto op je profiel hebt staan. Daarnaast doe je er goed aan je profiel zo volledig mogelijk in te vullen, omdat ook je geslacht, leeftijd en woonplaats meegenomen worden. op die manier kan Ourtime kijken of er tijdens dat evenement een kans is voor jou om een match te vinden. Veel evenementen die worden georganiseerd zijn gratis maar het kan ook zijn dat er een uitgebreidere organisatie achter zit. In dat geval zitten er wel kosten aan verbonden, die je via de website kunt betalen. Deze betaling is dan gelijk de bevestiging van je deelname. Wil je alle activiteiten bij jou in de buurt bekijken? Dat kan op de website onder de tab “Events”.

Wat kan je allemaal op ourtime.nl?

Naast de evenementen die zij organiseren, kun je natuurlijk ook prima een match vinden op de website. Je kan zelf op zoek gaan naar andere members door bijvoorbeeld te zoeken op leeftijd of de afstand van je eigen woonplaats. Maar ook op basis van uiterlijke kenmerken, iemands privéleven, de afkomst, waarden of hobby’s. Ook hebben ze op ourtime.nl een shuffle functie. Deze functie toont je een willekeurige lijst met profielen waarvan jij dan aan moet geven of je die profielen interessant vindt of niet. Daarnaast kun je ook flirts naar iemand toesturen om te laten weten dat je interesse hebt, of natuurlijk gewoon een bericht sturen.

Betaalde functies ourtime dating

Ourtime biedt ook nog drie betaalde extra opties aan namelijk de Control, Boost, Premium en de Incognito. Hieronder kun je lezen wat deze drie functies precies inhouden.

 • Control – Bij deze optie heb je de mogelijkheid om een leesbevestiging te vragen bij ieder bericht dat je naar een andere member stuurt. Op deze manier weet jij precies wanneer iemand jouw bericht heeft gelezen.
 • Boost – De Boost functie vergroot je zichtbaarheid bij andere leden zodat je sneller met iemand in contact kan komen. Dit gebeurt doordat je profiel bovenaan de zoekresultaten geplaatst wordt. Hierdoor zal je meer flirts, favorieten, bezoeken en berichten ontvangen.
 • Premium – Als je deze optie inschakelt heb je automatisch toegang tot meer contacten. Je wordt dan namelijk met voorrang getoond aan de nieuwste members en members die nog geen betaald lidmaatschap hebben kunnen contact met je opnemen.
 • Incognito – Wanneer je deze optie inschakelt kun je profielen van anderen bekijken zonder dat zij dit te zien krijgen. Normaal krijgen zij hiervan namelijk een interessebericht.
ourtime dating review

Wat zijn de lidmaatschapskosten van ourtime?

Het volledige lidmaatschap bij ourtime.nl is verkrijgbaar in vier verschillende pakketten te weten:

 • 6 maanden voor €14,99 per maand, je betaalt in één keer €89,94
 • 6 maanden voor €14,99 per maand, je betaalt in drie keer €29,98
 • 3 maanden voor €21,99 per maand, je betaalt in één keer €65,97
 • 1 maand voor €29,99 per maand

Het lidmaatschap kan betaald worden door middel van iDeal, Creditcard of PayPal. Alle lidmaatschappen worden elke maand automatisch verlengd met één maand, tenzij je dit zelf uitschakelt bij je betaling.

Lidmaatschap beëindigen en profiel verwijderen

Wil je geen gebruik meer maken van het lidmaatschap, of je profiel zelfs helemaal verwijderen? Dan kan dat natuurlijk ook. Om het lidmaatschap te beëindigen moet je eerst de automatische verlenging annuleren. Onder je eigen account klik je op ‘Mijn membership beheren’. Hier kun je vervolgens de verlenging stopzetten, nadat je dit hebt gedaan heb je succesvol uitgeschreven van ourtime. Je krijgt ook een e-mail van de uitschrijving wanneer dit gelukt is.

Wanneer je ook je profiel wilt verwijderen ga je weer naar je eigen account en klik je vervolgens op ‘mijn account opschorten’ onder de rubriek ‘Support Lexa’.

Hoe bekend is Ourtime?

Ourtime.nl is nog redelijk nieuw; hij is namelijk in 2018 online gegaan. Toch mag het zich al een grote datingwebsite noemen, er zijn door het hele land duizenden mensen lid van Ourtime. Daarnaast komen er ook dagelijks nieuwe aanmeldingen bij.

Ourtime is gemaakt door dezelfde makers van Lexa, één van de grootste algemene datingwebsites. Dit heeft als grote voordeel dat zij precies weten hoe ze mensen het beste samen kunnen brengen. Daarnaast is Ourtime niet alleen actief in Nederland, maar ook in Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Hoe is de beveiliging geregeld?

Om te beginnen maakt de website gebruik van een beveiligde SSL HTTPS-verbinding, wat al een goed begin is. Ook heeft Ourtime drie certificaten namelijk Betrouwbaar & Veilig, nr. 1 datingsite en PCI DSS compliant. De betalingen lopen uiteraard ook allemaal via een beveiligde verbinding.

Ook staat er op de website dat Ourtime zich inzet voor jouw veiligheid. Zo worden profielen met de hand gecontroleerd en worden nepprofielen direct verwijderd. Daarnaast worden ook al je persoonsgegevens beschermd.

De klantenservice

De klantenservice van Ourtime.nl is redelijk goed bereikbaar. Ze zijn op verschillende manieren bereikbaar; via het contactformulier, per e-mail of via de telefoon. Daarnaast vind je op de website een uitgebreid help-pagina. Hierin kun je de meest gestelde vragen lezen maar vind je ook informatie over hoe je bepaalde dingen moet doen. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe je een booster activeert, of hoe je het beste in contact kan komen met iemand, kun je dit op de pagina vinden.

Ourtime Telefoonnummer: 020-5203880 (alleen op dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00 bereikbaar).

E-mailadres: customcare@contact.lexa.nl

Wat maakt Ourtime zo uniek?

Om te beginnen natuurlijk de evenementen die georganiseerd worden. Dit zie je vrijwel nooit, en is dus zeker uniek te noemen. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen, maar het is wel een hele goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Dat je ook eigen vrienden mee mag nemen, helpt zeker mee. Daarnaast zijn ook de extra opties die je kunt toevoegen aan je lidmaatschap uniek. Op die manier zorg je er zelf voor dat je beter zichtbaar en dus beter bereikbaar bent. De kans dat je een match gaat vinden is op die manier aanzienlijk groter.

Voordelen en Nadelen Ourtime review

De pluspunten

 • Ervaren datingwebsite
 • Er zijn veel beschikbare functies
 • De site is speciaal voor 50-plussers
 • Het is een betaalbare datingwebsite

De minpunten

 • Ben je geen betaald lid, dan krijg je advertenties te zien

Populariteitsscore: 4.6/5

Ondanks dat de website pas in 2018 is opgericht, is het al wel een erg populaire website. Er zijn veel 50-plussers lid van de datingwebsite en daarnaast komen er vrijwel elke dag nieuwe leden bij.

Gebruiksgemaksscore: 4.8/5

De website is erg duidelijk en zit heel goed in elkaar. Het gebruiksgemak is dan ook groot wanneer je bezig bent op de website. Ook het navigeren werkt erg fijn, en alle functies die de website te bieden heeft zijn makkelijk te vinden. Ook heeft Ourtime een app, zodat je ook onderweg de website kunt gebruiken als je dit graag wilt.

Functionaliteitenscore: 4.8/5

Er zijn veel functies waar je gebruik van kan maken op de website, deze functies zorgen ervoor dat het nog makkelijk is om met andere leden in contact te komen. Door bijvoorbeeld je profiel een boost te geven of anoniem te zoeken. Wel zijn al deze functies exact hetzelfde als bij de datingwebsite Lexa, maar dit komt omdat Ourtime hier een onderdeel van is.

Kostenscore: 4.9/5

Wil je een betaald lidmaatschap aanschaffen op Ourtime, dan ben je geen hoog bedrag kwijt. De datingwebsite is zelfs één van de goedkoopste websites. Een abonnement kun je al aanschaffen vanaf €14,99 per maand. Ook is de prijs/kwaliteitsverhouding erg goed, omdat je van veel unieke functies gebruik kunt maken tegen aanzienlijk lage kosten.

Ons eindoordeel is dan ook dat Ourtime één van de beste datingwebsites is, voor 50-plussers. Dit komt mede doordat hij erg veel functies heeft, en je er niet al te veel voor betaalt. Ook het gebruiksgemak speelt hierbij zeker een rol. De kans dat je hier je nieuwe liefde of een hechte vriendschap vindt, is dan ook heel groot!

Veelgestelde vragen ourtime

Wat is de link tussen ourtime en lexa.nl?

Ourtime is een datingsite gericht op 50plus. Van dezelfde makers als lexa. Wat precies de verschillen zijn tussen de twee wordt uitgebreid uitgelegd in onze review.

Wat zijn de alternatieven voor ourtime?

Naast ourtime zijn er vele andere 50 plus datingsites. In onze vergelijker kun je in de linkerkolom onder voorkeur klikken op “50+” voor alle 50plus sites. Ga naar onze 50 plus datingsite vergelijker en probeer het uit!

Laat hieronder een reactie achter