Beste Datingsite vergelijken Nederland
review lexa.nl

Lexa is zeker één van de populairste datingwebsites van Nederland. Zij richten zich op een heel breed publiek, waardoor vrijwel iedereen hier welkom is. duizenden Nederlandse singles hebben zich inmiddels al ingeschreven en zijn via Lexa.nl op zoek naar hun nieuwe liefde.

Lexa vindt dat jij ook je imperfecties mag laten zien, en daarom laten zij niet alleen je interesses en hobby’s zien op de website, maar ook de dingen die je niet leuk vindt aan jezelf. In deze Lexa review gaan we je alle voor- en nadelen van dating via lexa vertellen. Ook geven we enkele praktische tips voor dating site Lexa:

Wat is de doelgroep?

Lexa onderscheidt zich, omdat zij zich niet op een bepaalde doelgroep focussen; ze zijn er voor elk type vrijgezel. Elke dag weten duizenden singles hun weg te vinden naar de datingwebsite, om zich in te schrijven. En het maakt hierbij niet uit of je op zoek bent naar een date, een leuke klik of een echte, serieuze relatie; het is bij Lexa allemaal te vinden.

Daarnaast wil de datingsite zich vooral profileren als grote datingwebsite voor iedereen. Elk type single van iedere leeftijd. Laat je niet afschrikken door het diverse en grote aanbod, bij Lexa Dating kun je op een doeltreffende manier zeker een nieuwe match vinden in elke regio van Nederland.

Wat zijn de functies bij Lexa?

Net zoals bij veel andere datingwebsites, kun je het beste uit de website halen met een betaald abonnement. Toch heb je bij Lexa ook heel veel opties wanneer je alleen een gratis account hebt aangemaakt. Met dit gratis account heb je bij Lexa toegang tot alle onderstaande functies:

Gratis Lexa Functies:

 • Elke dag 100 partnervoorstellen inzien met de shuffle optie
 • Alle uitgezochte matches bekijken op de homepagina
 • Zelf op zoek gaan naar nieuwe singles
 • Bekijken welke leden er op dat moment allemaal online zijn
 • Op ieder moment je instellingen wijzigen
 • Beperkt berichten versturen en ontvangen
 • Op ieder moment je profiel wijzigen
 • Beperkt profielen van anderen bekijken
 • Meer uit je profiel halen door middel van Lexamore

De shuffle optie van Lexa

Dating app Lexa.nl
Klik hier voor de dating App

Een leuke optie op de website van Lexa is de shuffle optie. Wanneer je hierop klikt, wordt er een profiel weergegeven. Je ziet hierbij de foto en daarnaast wat basisinformatie zoals de naam en de woonplaats.

Ben je nieuwsgierig naar degene op de foto, dan kun je op het vinkje klikken. Is het niet echt jouw type, dan klik je op het kruisje. Zodra jullie allebei op het vinkje hebben geklikt, is er een match en kunnen jullie berichten naar elkaar sturen. Deze optie lijkt een beetje op Tinder. Daarnaast zie je deze optie steeds vaker voorbijkomen op de verschillende datingwebsites.

De zoekfunctie

Wat heel fijn is aan de website van Lexa, is dat ze een heel uitgebreide zoekfunctie hebben. Natuurlijk kun je de verschillende profielen filteren op afstand of leeftijd, maar er zijn daarnaast nog veel meer opties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld enkel zoeken naar leden die anti-roken zijn, die wel of geen gezichtshaar hebben, een bepaalde lengte hebben en ga zo maar door.

In principe kun je alles invullen bij deze zeer uitgebreid zoekmachine. Ook kun je de profielen filteren op ‘laatst online’ of op inschrijfdatum, zodat je heel precies en gericht kunt zoeken naar misschien wel jouw nieuwe match.

Wat is Lexamore?

Lexamore is een leuke manier om net even wat meer uit jezelf te halen. Hierbij moet je namelijk een test invullen met allerlei vragen over jezelf, maar ook over hoe jouw ideale partner eruit zal zien. Nadat je alle vragen hebt ingevuld krijg je een persoonlijkheidsrapport toegestuurd. op basis hiervan kan Lexa nog beter en persoonlijker matches voor jou uitkiezen zodat je meer succes zal hebben op de datingwebsite.

Altijd online

Maar er is nog meer! Je hoeft namelijk nooit meer een bericht te missen. Alle functies van Lexa zijn namelijk ook heel handig te bedienen via je tablet, telefoon of smartwatch. Op deze manier ben je altijd online en kun je op ieder moment op zoek gaan naar nieuwe singles of berichten beantwoorden.

De app van Lexa is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone. Daarnaast zorgt de app ook voor een nog hogere gebruiksvriendelijkheid.

De Lexa badge

Wil je wel online daten, maar ben je klaar met al die nutteloze, ongepaste of opdringerige berichten van mannen die er helemaal niet toe doen? Daar heeft Lexa wat op gevonden; de Lexa Badge. Deze badge is de ultieme herkenning voor respectvolle mannen die weten hoe zij een vrouw moeten behandelen. Dankzij deze badge weet je als vrouw dus meteen met wie je te maken hebt. Je kunt de badge herkennen aan het roosje die je op hun profiel ziet staan.

Mannen kunnen deze badge krijgen door te laten zien dat ze de titel van ‘ware gentelman’ waard zijn door te voldoen aan de volgende punten:

 • Minstens 70% van het profiel invullen
 • Een recente profielfoto te gebruiken
 • De vier tutorials te volgen op de website
 • Het Lexa Badge handvest tekenen om je te herinneren aan de gedragsregels

Hoe werkt de inschrijving op Lexa?

Zodra je op de website terechtkomt, krijg je al snel een welkomstbericht van Anna. Dit is de chatbot van Lexa Dating. Weet je niet zo goed hoe of waar je moet beginnen, dan kan Anna jou hier stap voor stap bij helpen. Aangezien het een chatbot is, kun je er geen echte gesprekken mee voeren; het is allemaal computergestuurd. Wil je geen hulp van de chatbot, dan kun je dit natuurlijk ook gewoon wegklikken.

Het inschrijven is bij Lexa niet heel veel gedoe en kost je daarnaast vrij weinig tijd. Binnen tien minuten heb jij je basisprofiel al aangemaakt en kun je aan de slag gaan met de rest. Wanneer jij je in gaat schrijven vraagt Lexa eerst om wat algemene informatie. Hierbij kun je denken aan je opleidingsniveau, je relatiestatus en je afkomst.

Daarnaast wil de datingwebsite ook wat dingen weten over je uiterlijk, zoals je haarkleur en je lengte. Heb je dat gedaan, dan kun je diezelfde vragen ook invullen over je ideale partner.

Omarm je imperfecties

Ook vindt Lexa Dating het belangrijk dat jij je imperfecties niet in een hoekje wegstopt, maar dat je er vooral voor uit komt. Wie weet matchen jullie juist wel op één van deze imperfecties of kun je juist een profiel al direct doorstrepen vanwege zijn of haar imperfecties.

Daarnaast is het natuurlijk ook ideaal om niet alleen maar de positieve punten van iemand te weten, maar ook zijn of haar minpunten. Dit is alleen maar handig voordat jullie voor het eerst op date gaan en daarnaast kan het ook mooi gebruikt worden om een gespreksonderwerp te hebben.

Wat zijn je interesses?

Na al deze vragen is het tijd om aan te geven wat je interesses zijn. Van welke muziek hou je, welke films kun jij keer op keer bekijken en wat zijn je hobby’s? Je kunt het hier allemaal kwijt. Maar ook kun je aangeven of en zo ja welke sport je beoefent. Er staan heel veel opties in de lijst die je aan kunt vinken. Het enige nadeel hierin is dat je zelf geen opties toe kunt voegen, en dus alleen uit de lijst kunt kiezen.

Hierna is je profiel bijna klaar. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is een profielfoto uploaden en een korte omschrijving geven voor op je profiel zodat andere leden dit ook kunnen zien. In deze omschrijving kun jij jezelf omschrijven of juist aangeven waar of naar wie je op zoek bent. En kom je er even niet uit? Dan heeft Lexa Dating een aantal voorbeelden voor je, ter inspiratie. En hierna kun je echt aan de slag gaan met het zoeken naar jouw ideale match!

Hoe bekend is de Lexa datingsite in Nederland?

Lexa Dating is al jaren heel erg bekend in Nederland en kan dan ook met recht één van de grootste datingwebsites van Nederland genoemd worden. Ook buiten Nederland zijn ze trouwens erg bekend, alleen dan onder de naam Meetic of Match.com. de grote naamsbekendheid van Lexa komt onder andere door de verschillende reclames van de datingsite. Denk hierbij aan radioreclame, televisiespotjes en billboards; je ziet of hoort Lexa op heel veel verschillende plekken.

Daarnaast hebben ze al ruim achttien jaar ervaring, sinds zij in 2002 zijn begonnen met de datingsite. In die tijd hebben ze veel ervaring opgedaan als marktleider op het gebied van internetdaten. Niet zo gek dus, dat er elke dag duizenden nieuwe singles hun weg weten te vinden naar deze website. Lexa is dan ook de meest bezochte datingsite en blijft wekelijks groeien.

Succesverhalen

Ook kun je op de website zelf een aantal succesverhalen vinden van andere leden. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat er in al die jaren dat Lexa actief is, er al heel veel mooie relaties ontstaan zijn. Hoe fijn is het dan, als je dat zelf kunt lezen? En wil je zelf ook je succesverhaal delen? Dan is dat ook zeker mogelijk!

Wanneer je op de pagina met de succesverhalen kijkt, zie je onder de verhalen een kopje waarbij je kunt klikken op ‘deel jouw verhaal’. Hier kun je vervolgens zelf ook jouw succesverhaal delen, zodat het voor de andere leden ook te lezen is.

Het organiseren van events

Het blijft bij Lexa overigens niet alleen tot het leiden van een datingwebsite. Juist in een tijd waar online daten helemaal ‘in’ is, is het ook juist fijn om af en toe mensen eens in het echt singles te ontmoeten. Je zou denken dat de leden die zich bij Lexa Dating hebben ingeschreven dit juist niet willen, maar dat klopt niet.

Ze willen hun potentiële match juist graag in het echt ontmoeten zodra ze dat eerste contact hebben gelegd. Het is dan ook niet zo gek dat de events van Lexa populair zijn en inmiddels al duizenden deelnemers hebben getrokken. Elke maand biedt Lexa verschillende activiteiten voor singles aan in een gezellige, ontspannen en authentieke sfeer.

Welke events zijn er?

De events die je kunt verwachten zijn erg veelzijdig, omdat Lexa altijd iets unieks probeert te organiseren. Zo kun je denken aan een kookworkshop maar ook veel culturele activiteiten zoals bijvoorbeeld het bezoeken van een tentoonstelling onder leiding van een gids, een fotografiecursus of etentjes met andere singles.

Dit maakt het voor jou heel erg makkelijk om leuke singles bij jou uit de buurt te ontmoeten die dezelfde interesses of passies hebben. Je kunt je heel makkelijk voor een singles event inschrijven met je membership, maar je mag daarnaast ook nog eens tot drie vrienden meenemen! Zij hoeven geen lid te zijn van Lexa, om deel te mogen nemen.

Vrienden meenemen

Het is heel normaal dat je een beetje zenuwachtig wordt vlak voordat het event begint, zeker wanneer dit je eerste keer is. Als je heel erg verlegen bent kun je een vriend of vriendin vragen om met je mee te gaan. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat hij of zij jou motiveert om contact met anderen te leggen.

Je bent immers aanwezig op het event omdat je nieuwe, leuke singles wilt ontmoeten. Blijf dus vooral glimlachen, stel je open voor de andere singles en aarzel zeker niet om gewoon een gesprek te beginnen met iemand. De kans is groot dat je een ervaring opdoet die het begin kan zijn van een leuke ontmoeting, een vriendschap of misschien wel een date.

Geselecteerde singles

Tijdens een event van Lexa is de sfeer altijd heel gezellig en ontspannen. Het enige verschil met een klassieke borrel of een georganiseerd uitje van bijvoorbeeld je werk, is dat hierbij alle aanwezigen single zijn er daarnaast heel graag met anderen kennis willen maken omdat ze, net als jij, op zoek zijn naar een date.

De members voor het event worden door Lexa geselecteerd. Dit doen zij, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat iedereen interessante singles kan ontmoeten die ook daadwerkelijk een match kunnen hebben. Zo wordt er rekening gehouden met opleidingsniveau, hobby’s, interesses en bijvoorbeeld huisdieren of welke sport er wordt gedaan.

Lexa Dating Amsterdam

Hoe zorgt Lexa voor een goede beveiliging en privacy van de website?

Uiteraard is veilig daten een heel belangrijk onderwerp, dat vinden ze bij Lexa ook. Daarom worden alle profielen handmatig gecontroleerd op betrouwbaarheid door een speciaal team. Zij zijn elke dag bezig met het controleren van profielen, teksten en foto’s. Heb je zelf twijfels bij een bepaald profiel, of krijg je ongepaste berichten? Dan kun je hier een melding van maken. Het team van Lexa kijkt vervolgens of er sprake is van oplichting en onderneemt, indien nodig, direct actie.

HTTPS verbinding en een SSL certificaat

Zodra je op de website van Lexa terechtkomt, wordt je verbinding versleuteld door middel van een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat je een veilige verbinding hebt met de datingsite. Ook zorgt dit ervoor dat jouw gegevens niet onderschept kunnen worden door een derde partij.

Keurmerk Veilig Daten voor Lexa

Lexa heeft het Keurmerk Veilig Daten. Dit houdt in dat de datingwebsite voldoet aan alle strenge eisen op het gebied van veiligheid, transparantie en klantenservice. Op deze manier weet jij als gebruiker zeker dat al je persoonlijke gegevens in veilige handen zijn. Ook ben je ervan verzekerd dat je communiceert via een beveiligde verbinding en weet je dat er open wordt gecommuniceerd over bijvoorbeeld de prijzen voor de verschillende abonnementen.

Thuiswinkel waarborg

Naast het Keurmerk Veilig Daten beschikt de datingwebsite ook over het Thuiswinkel waarborg. Dit is voor jou als lid erg goed om te weten. Webshops die voldoen aan dit keurmerk zijn uitgebreid getest op het gebied van veiligheid, regelgeving en financiële stabiliteit. Je weet op deze manier dus zeker dat je bij Lexa Dating te maken hebt met een betrouwbare webshop en dat je daarnaast is een veilige omgeving je aankopen kunt doen.

Extra tips met betrekking tot veilig daten

Ook geeft Lexa aan dat het als lid erg belangrijk is om te weten hoe je veilig online kunt daten. Er zijn hierover verschillende tips te vinden op de website. Zo doe je er verstandig aan nooit zomaar je persoonlijke gegevens naar iemand te sturen, maar er word je ook verteld hoe je een nepprofiel kunt herkennen en kun je er daarnaast ook lezen hoe je iemand veilig voor het eerst kunt ontmoeten.

Maar er is nog meer. Zo kun je verschillende artikelen lezen met uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld wat je wel en juist niet moet doen na een eerste date, hoe je moet flirten met je schoolcrush, leuke manieren om het ijs te breken en hoe je kunt flirten in de file.

Maar ook tips voor een date, en wat er daarna misschien nog wel komt. Wat dacht je van 5 activiteiten om binnenshuis te doen tijdens een regenachtige dagen, 5 mooie hotels voor een romantische overnachting, 5 apps voor een romantisch diner voor twee, 5 onverwachte romantische bestemmingen en zelfs een heuse playlist die je aan kunt zetten wanneer jullie tussen de lakens eindigen.

Wat kosten de abonnementen bij Lexa?

Bevalt de datingsite je zo goed dat je graag in contact wilt komen met een aantal matches, dan kun je natuurlijk een betaald lidmaatschap af gaan sluiten. Met zo’n betaald lidmaatschap kun je van nog meer functies gebruik maken, wat jouw online zoektocht alleen nog maar leuker maakt.

Je hebt na je inschrijving de keuze om je gratis lidmaatschap om te zetten in een betaalde versie maar, dit kan je ook op elk ander gewenst moment. Dit doe je door rechtsboven op de pagina te klikken op het kopje ‘Word Member’. Met een betaald lidmaatschap kun je vervolgens gebruikt maken van alle gratis functies, plus degene die hieronder staan:

 • Alle bezoeken en flirts die je hebt ontvangen kun je bekijken
 • Alle beschikbare foto’s van een andere member bekijken
 • Berichten lezen en verzenden
 • Gebruik maken van de zoekopdrachten zonder limiet
 • Alle profielen onbeperkt bekijken

Prijzen Lexa lidmaatschappen:

Lexa Basic 1 maand voor €24,99
3 maanden voor €50,97
6 maanden voor €59,94
Bekijk details hieronder
Lexa Discover 1 maand voor €27,99
3 maanden voor €59,97
6 maanden voor €77,94
Bekijk details hieronder
Lexa Unlimited 1 maand voor €29,99
3 maanden voor €65,97
6 maanden voor €89,94
Bekijk details hieronder
Lexa Unlimited + Control 1 maand voor €34,99
3 maanden voor €80,97
6 maanden voor €119,94
Bekijk details hieronder

Er zijn bij Lexa verschillende membershippakketten te vinden waar je uit kunt kiezen. Er zijn maar liefst vier verschillende pakketten, en daarnaast kun je ook nog kiezen of je deze voor een periode van één, drie of zes maanden koopt. Genoeg keuze dus. Alle vier de pakketten staan hieronder:

 • Basic – met het Basic lidmaatschap kun je elke dag 10 nieuwe gesprekken beginnen.
  • 1 maand voor €24,99
  • 3 maanden voor €50,97
  • 6 maanden voor €59,94

Het is mogelijk om het lidmaatschap van 6 maanden te betalen in drie termijnen van €19,98.

 • Discover – met het Discover lidmaatschap kan je elke dag 25 nieuwe gesprekken beginnen. Daarnaast krijg je ook nog een korting op de betaalde Lexa events.
  • 1 maand voor €27,99
  • 3 maanden voor €59,97
  • 6 maanden voor €77,94

Ook hierbij is het mogelijk het lidmaatschap van 6 maanden te betalen in drie termijnen, in dit geval voor €25,98 per maand.

 • Unlimited – met het Unlimited lidmaatschap kun je een onbeperkt aantal nieuwe gesprekken beginnen, krijg je korting op de betaalde Lexa events en kun je daarnaast gebruik maken van de website zonder dat je telkens reclame ziet.
  • 1 maand voor €29,99
  • 3 maanden voor €65,97
  • 6 maanden voor €89,94

En ook bij dit lidmaatschap is het mogelijk om je lidmaatschap van 6 maanden te betalen in drie termijnen. Je betaalt dan €29,98 per maand.

 • Unlimited + Control – bij deze vorm kun je gebruik maken van alle opties die bij het Unlimited lidmaatschap horen, maar daarnaast ook de optie Control. Wat dat precies inhoudt lees je hieronder.
  • 1 maand voor €34,99
  • 3 maanden voor €80,97
  • 6 maanden voor €119,94

Uiteraard is het ook bij dit laatste lidmaatschap mogelijk je lidmaatschap van 6 maanden in drie termijnen te betalen. Je betaalt dan €39,98 per maand.

Opties uitbreiden

Naast de bovenstaande functies is het mogelijk om nog meer uit je lidmaatschap te halen. Dit kun je doen door hem te upgraden met de opties Control en/of Premium. Alle voordelen van deze opties kun je hieronder lezen:

De voordelen van de extra opties van Control:

 • Je kunt leesbevestigingen vragen zodat je ziet wanneer iemand jouw bericht heeft gelezen
 • Ook kun je kiezen wie er wel of niet contact met jou op kan nemen, dit doe je door middel van het contactfilter

De voordelen van de extra opties van Premium:

 • Jij wordt als eerste voorgesteld aan alle nieuwe leden op de website
 • Je kunt ervoor kiezen alle gratis leden de optie te bieden om contact met jou te kunnen leggen

Daarnaast is het voor andere leden te zien dat jij een Premium lid bent. Zij kunnen dan jouw persoonlijke fotoalbum bekijken en daarnaast ook de berichten die jij naar hen stuurt lezen en beantwoorden.

De lidmaatschappen kunnen betaald worden met iDeal, Creditcard of PayPal en worden na de eerste periode telkens automatisch met één maand verlengd door middel van een automatische incasso.

Kosten van de extra opties

Voor de Premium optie betaal je €9,99 per maand en voor de Control optie betaal je €6,99 per maand. Je kunt ze ook combineren, dan betaal je €14,99 per maand, wat dus goedkoper is dan wanneer je ze allebei los zou kopen.

Je lidmaatschap bij Lexa opzeggen

Heb je de liefde van je leven gevonden of is de website toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Dan kun je natuurlijk altijd je lidmaatschap opzeggen.

Je kun de automatische verlenging op elke moment stopzetten, tot 48 uur voor de vervaldatum. Dit doe je door op je profielfoto te klikken en vervolgens te kiezen voor het kopje ‘mijn account’. Op de pagina die volgt zie je onder ‘mijn membership beheren’ het lidmaatschap dat je nu hebt en de verlengings- of vervaldatum.

Wanneer je de automatische verlenging wilt stoppen, klik je op ‘mijn membership beheren’. Hier moet je dan je wachtwoord invullen en een aantal stappen doorlopen voordat je de verlenging ook echt stop kunt zetten. Zodra dit is gelukt, krijg je hier ook een bevestigingsmail van.

Herroepingsrecht

Ook heb je het recht om binnen 14 dagen na het afsluiten van je lidmaatschap zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen met het herroepingsrecht. Dit kun je doen via de Customer Care functie op de website, maar dit kan ook per e-mail of per fax.

Wel is het zo dat, als je in de periode voorafgaand aan de ontbinding gebruik hebt gemaakt van de betaalde functies, Lexa een redelijk bedrag voor de afgenomen diensten in rekening mag brengen. Dit bedrag zal nooit hoger zijn dan het lidmaatschapsbedrag voor één maand, afhankelijk van het gekozen lidmaatschap. De termijn voor het terugbetalen van je lidmaatschap is zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de herroeping. Lexa betaalt op dezelfde manier terug als waarmee je hebt betaald.

De klantenservice van Lexa

Voor iedereen die een profiel heeft bij Lexa is het Customer Care team altijd beschikbaar. Ben je op zoek naar informatie en heb je deze niet via de website kunnen vinden? Dan kun je bij hen terecht voor al je vragen. Maar ook wanneer je een klacht hebt of een suggestie wilt doen, kun je online contact opnemen. Het team probeert altijd om binnen 48 uur te reageren.

Lexa FAQ:

Wat kost Lexa.nl?

Er worden verschillende abonnementen geboden voor Lexa dating. In onze lexa review noemen we alle abonnementen die lexa aanbied.

Hoe vergelijk ik Lexa met andere apps?

Vind je het lastig om de keuze te maken tussen: Lexa, parschip, tinder, relatieplanet, pepper of één van de vele andere datingapps. Geen probleem hier kun je alle sites en apps vergelijken. Zowel op leeftijd, geaardheid en prijs.

Verschil Lexa of Lexamore?

Bij het schrijven van onze lexa Review leesde we. Dat er veel vraag was naar het verschil tussen Lexamore en lexa. Wat precies het verschil is lees je onder het kopje “Wat is lexamore” door op de blauwe link te klikken ga je direct naar het artikel.

Zijn er Lexa aanbiedingen en kortingen?

Lexa doet net als vele andere datingapps regelmatig promoties met korting. Actieve kortingcodes voor Lexa kun je in de vergelijker vinden. Regelmatig staan hier vouchers voor een gratis lexa account.

Account bij Lexa verwijderen?

Heb je de liefde van je leven gevonden of is de website toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Dan kun je natuurlijk altijd je lidmaatschap opzeggen. Dit doe je door op deze link te klikken en de stappen te volgen. Ook vind je op deze site direct alternatieven voor lexa.

Hoe vind ik een Lexa alternatief?

alternatieven lexa.nl

Zoals je in onze Lexa review kan lezen is het een mooie site. Maar het moet bij je passen. Als je opzoek bent naar een Lexa alternatief. Dan is onze dating app vergelijker de oplossing! Deze vergelijkt de beste Nederlandse Dating sites en Apps in één simpel overzicht.

Laat hieronder een reactie achter