Beste Datingsite vergelijken Nederland
EliteDating

Ben je op zoek naar een serieuze relatie, maar wel eentje die past bij jouw niveau? Dan is EliteDating wellicht iets voor jou. Dit is een datingsite gericht op hogeropgeleide singles ontmoeten die een langdurige en stabiele relatie zoeken. EliteDating, die tot 2016 eDarling heette, haalt zijn kracht vooral uit de persoonlijkheidstest. Deze is samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek en kan jou helpen bij het vinden van de perfecte match. In deze Elite dating review lees je hoe goed dit werkt en of Elite dating de beste datingsite voor jouw is:

Voor wie is EliteDating?

Bij EliteDating draait het niet alleen maar om het uiterlijk en je opleidingsniveau. Daarnaast hoef je ook niet door ontzettend veel profielen te scrollen in de hoop uiteindelijk de juiste match te vinden, want EliteDating richt zich op mensen die liever vinden in plaats van zoeken.

De doelgroep is vooral singles die op zoek zijn naar een passende en langdurige relatie, er zijn dan ook elke maand meer dan 2500 mensen die de liefde vinden via deze datingwebsite.

Het ledenbestand bestaat vooral uit hoogopgeleide singles, zo’n 70% waarvan maar liefst 90% ouder is dan dertig. Het gaat hier vooral om de kwaliteit, en niet om de kwantiteit. Elke dag stelt EliteDating je voor aan 3 tot 7 passende singles door middel van matchmaking. Aan jou de keus om hier contact mee te maken of niet.

Matching-principe

Eén van de belangrijke punten die we in deze EliteDating review willen belichten, is het matching-principe van Elitedating. Deze methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar compatibiliteit en verschillende relaties die kunnen ontstaan tussen twee personen. Dit matchmaking programma is in staat gebruikers aan elkaar te matchen die goed bij elkaar passen. Om erachter te komen wie iemand precies is, wordt gebruik gemaakt van de persoonlijkheidstest.

Wat zijn de functies?

Je kunt er bij het inschrijven voor kiezen gelijk een betaald account te nemen of dat je eerst nog even rond wil kijken met een gratis account. Wel is het zo dat je van minder functies gebruik kunt maken met een gratis account.

De functies die je met een gratis account kunt gebruiken zijn:

  • Drie partnervoorstellen per dag bekijken
  • Berichten versturen, echter is dit wel beperkt
  • Gedeeltelijk een profiel van een ander bekijken
  • Via de app kun je partners zoeken
  • De zoekcriteria en je profiel kun je aanpassen wanneer jij dit wilt

Profiel aanpassen

Wil je je profiel aanpassen, dan is dat heel makkelijk te doen. Je persoonlijke beschrijving kun je op ieder moment aanpassen en nieuwe informatie toevoegen. Ook kun je ervoor kiezen je profiel nog wat persoonlijker te maken daar een vraag met bijbehorend antwoord te kiezen. Komt er een bezoeker op je profiel, dan zien ze deze vraag als eerste.

Foto’s

Onder dit kopje kun je een profielfoto kiezen maar ook andere foto’s uploaden. Daarnaast kun je ook de volgorde van de foto’s aanpassen. Wil je de foto’s van een ander lid bekijken, dan kan dit echter alleen met een betaald account. Probeer je dit namelijk met een gratis account, dan zie je de foto’s alleen maar vervaagt.

Kismet

Daarnaast heeft EliteDating nog een fijne functie; Kismet. Kismet betekent lot, bestemming of geluk. Deze functie maakt het voor jou mogelijk nog meer partnervoorstellen te vinden. De functie vind je via de Kismet-knop op de startpagina of in de menubalk. Maar wat is het nou precies? Kismet matches zijn gebruikers die niet als gewone partnervoorstellen bij jou naar voren zijn gekomen, omdat ze niet helemaal overeenkomen met de voorkeuren die jij hebt opgegeven. Wel is het zo dat hun persoonlijkheidsprofielen wel goed met jou matchen.

Deze functie kun je een beetje zien als Tinder. Op het moment dat je een profiel ziet moet je beslissen of je het profiel verwijderd, of dat je contact met diegene opneemt. Wanneer je dit hebt gedaan, ga je naar de volgende match. Zodra je een bericht of glimlach naar een match hebt gestuurd, kun je het profiel terugvinden in de Partnervoorstellenlijst. Let wel, als je een profiel hebt verwijderd is het niet mogelijk terug te keren naar dat profiel, dus denk goed na over of je wel of geen contact met de match op wilt nemen.

Hoe bekend is EliteDating?

In Nederland is EliteDating redelijk bekend; wekelijks komen er ongeveer 1500 singles terecht op de datingwebsites om de liefde te vinden. In 2010 is EliteDating begonnen in Nederland maar de website is over de hele wereld te vinden. De roots van de website liggen in Berlijn, Duitsland. De website is namelijk onderdeel van Affinitas.

Hoe is de beveiliging geregeld?

Je wilt natuurlijk 100% zeker weten dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met alle informatie die jij op de website achterlaat. EliteDating zegt dan ook dat zij veel waarde hechten aan een veilige omgeving om online te daten. Ze maken dan ook gebruik van een SSL-certificaat.

Verwijder je jouw profiel op de website, dan worden al je gegevens ook automatisch verwijderd. Je profiel is niet meer zichtbaar voor andere gebruikers, ze kunnen geen contact meer met je opnemen en je wordt niet meer weergegeven in de partnervoorstellen.

Daarnaast maat EliteDating ook gebruik van een fraudedetector. Alle profielen worden met de hand gecontroleerd door een vast kwaliteitsteam. Ook moeten alle foto’s worden goedgekeurd voordat deze zichtbaar zijn op de website. Voor wat extra zekerheid wordt er ook nog een ID-verificatie aangeboden. Hiermee kun jij laten zien dat je echt bent wie je zegt.

Thuiswinkel waarborg

EliteDating is aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg en daardoor ben jij ervan verzekerd dat dit een betrouwbare datingwebsite is. Dit komt omdat alle aangesloten websites eerst een lijst moeten doorlopen van 35 criteria. Deze zijn allemaal op het gebied van financiële stabiliteit, wetgeving en veiligheid. Zo wordt er gekeken of er op de website iets vermeld staat over bijkomende kosten, privacy en of je in een veilige omgeving je betaling kunt doen. Dit keurmerk wordt ondersteund door de Nederlandse Consumentenbond.

Keurmerk Veilig Daten

Ook beschikt de datingwebsite over het keurmerk Veilig Daten. Wil je voor dit keurmerk in aanmerking komen, dan moet je eerst een procedure doorlopen. Er wordt onder andere gekeken naar de bereikbaarheid van de klantenservice, maar ook of er eerlijk gesproken wordt over wat er wordt gedaan tegen oplichting, en of er eerlijk wordt gesproken over de abonnementsprijzen.

Advies en tips

Heb je graag wat meer advies voordat je begint met jouw zoektocht naar de liefde? Dan kan dat natuurlijk, de datingwebsite geeft genoeg informatie! Onder het kopje ‘raadgever’ vind je verschillende informatie. Ben je benieuwd of ze rekening houden met je geloofsovertuiging, of er ook homoseksuele ingeschreven kunnen staan of weet je niet zeker of de website wel iets voor jou is? dan kan deze EliteDating review je daarbij helpen.

Daarnaast geeft de website ook verschillende tips om meer uit je profiel te halen. Zo kun je suggesties krijgen om extra foto’s toe te voegen, meer of juist minder informatie op je profiel te zetten of werken aan je persoonlijke omschrijving. Wil je juist advies op het gebied van daten of het eerste contact, dan zou je zelf op zoek moeten gaan. Hierin geeft de datingwebsite helaas geen advies.

Hoe werkt de inschrijving?

Nadat jij je e-mailadres hebt ingevuld en een wachtwoord hebt verzonnen, kun je beginnen met de vragenlijst. De persoonlijkheidstest is hierbij eigenlijk het belangrijkste, omdat je daar vooral moet vertellen wie je zelf bent en waar je naar op zoek bent op de website. Je begint de test met een aantal algemene vragen. Hierbij kun je denken aan je leeftijd, opleiding en je achtergrond. Daarna komen er een aantal uitspraken en kenmerken voorbij en moet je aangeven in hoeverre die bij jou passen.

Zelf geeft EliteDating aan dat je niet te lang na moet denken over je antwoorden en vooral eerlijke antwoorden moet geven. Maar het is natuurlijk niet alleen maar belangrijk wie jij als persoon bent. Ook waar je naar op zoek bent is minstens zo belangrijk! Er wordt in de test dan ook niet alleen maar gekeken naar wie jij bent, maar ook naar wat je precies zoekt. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je partner hetzelfde opleidingsniveau heeft gedaan, of vind je het belangrijk dat hij erg avontuurlijk is? er komen een aantal uitspraken langs over je mogelijke partner waarbij jij aan kunt geven in hoeverre je het hier mee eens bent of niet.

Overige kenmerken

Als je de persoonlijkheidstest hebt afgerond, komen er nog vragen aan bod over overige kenmerken. Ben jij het type persoon dat elke dag wel een glas alcohol kan drinken, hou je van een sigaretje op zijn tijd en is er een kinderwens? Daarnaast heb je ook nog de ruimte zelf wat te vertellen, je persoonlijke interesse bijvoorbeeld, of andere informatie die je graag duidelijk op je profiel wilt hebben.

Je doet er ongeveer een halfuur over om de test in te vullen. Heb je daar geen tijd voor? Dan kun je de test gewoon onderbreken en je antwoorden opslaan. Op dit manier kun je er weer mee verder wanneer het voor jou beter uitkomt. Wil je de test graag opnieuw invullen omdat je toch niet helemaal tevreden bent over de antwoorden? Dan kun je een mailtje sturen naar de support afdeling van EliteDating, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat je de test opnieuw kan doen.

Wat zijn de kosten bij EliteDating?

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je de datingwebsite eerst gratis uitproberen. Een profiel aanmaken is gratis, evenals het doen van de persoonlijkheidstest. Zo kun je rustig de website gaan verkennen en bepalen of het wel echt iets voor jou is. Ben je toe aan de volgende stap en wil je echt met mensen in contact komen?

Vergeet dat niet om eerst EliteDating te Vergelijken met alle hogeropgeleide datingsites

Nadat je je keuze hebt heroverwogen kun je een betaald abonnement aan gaan schaffen. Met dat betaalde abonnement heb je veel meer functies waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je altijd met iedereen in contact komen, gedetailleerde profielen en foto’s bekijken en krijg je daarnaast meer partnervoorstellen van EliteDating.

Prijzen Elitedating Plus lidmaatschap:

  • Premium-PLUS lidmaatschap 6 maanden voor €179,40, dat is €29,90 per maand
  • Premium-PLUS lidmaatschap 12 maanden voor €298,80, dat is €24,90 per maand
  • Premium-PLUS lidmaatschap 24 maanden voor €453,60, dat is €18,90 per maand

Je kunt bij EliteDating betalen met iDeal, Visa, Mastercard, PayPal, Bancontact en creditcard.

Hoe werkt het uitschrijven?

Heb je de liefde van je leven gevonden? Dan hoef je natuurlijk niet meer aangemeld te staan op de website. Gelukkig kun je je vrij makkelijk uitschrijven bij EliteDating. Zorg er allereerst voor dat je bent ingelogd en klik op het tandwiel dat je rechts bovenin vindt. Vervolgens klik je links in het menu op ‘mijn lidmaatschap’ en gaat daar helemaal naar beneden. Hier zie je een stukje tekst over dat alle matches en berichten worden verwijderd en dat je profiel niet terug gehaald kan worden. Wil je je profiel echt verwijderen, dan kun je op de link klikken aan het einde van dat stukje tekst.

Hou er wel rekening mee dat een lidmaatschap 7 dagen voor afloop moet worden opgezegd. Ben je daar te laat mee? dan wordt je abonnement automatisch met een maand verlengd.

Bereikbaarheid klantenservice

Op de website van EliteDating zelf kun je al veel antwoorden vinden op verschillende, veelvoorkomende problemen. Staat het antwoord dat jij zoekt er niet tussen, dan kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met de klantenservice.  Dit kan door middel van het contactformulier dat te vinden is op de website, maar ook via de onderstaande gegevens.

Daarnaast is EliteDating ook te bereiken via een betaald 0900 nummer, via het telefoonnummer van het hoofdkantoor in Duitsland of via het bovenstaand e-mailadres.

Elitedating vergelijken met andere hoger opgeleide datingsites?

Er twijfelen veel mensen tussen elitedating of parschip of één van de vele andere hoger opgeleide dating sites. Daarom kun je hoger opgeleide dating sites/apps vergelijken via onze site.
Dit maakt het voor u gemakkelijk om Dating hoger opgeleiden te vergelijken en te filteren. Op bijvoorbeeld 50+ of juist 18 t/m 35.

Elitedating Korting coupons opzoeken?

Voor korting op Elitedating kun je naar onze vergelijker gaan. Hier kun je alle kortingscodes bekijken en vergelijken.

Laat hieronder een reactie achter