Beste Datingsite vergelijken Nederland
E-matching

E-matching is een datingwebsite die speciaal gericht is op hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze en stabiele relatie. Ben jij een hbo’er of academicus en ben je op zoek naar echte liefde? Dan is de kans heel erg groot dat je hier een gelijkgestemde zult vinden.

Juist omdat deze datingwebsite zich richt op een specifieke doelgroep, is het voor jou makkelijker of gericht op zoek te gaan naar de perfecte match. In deze e-matching review lees je alle voor en nadelen aan hoger opleiden dating. Zodat jij de datingsite vind die bij jouw past!

Voor wie is E-matching?

E-matching is een datingsite speciaal hoger opgeleiden die op zoek zijn naar echte liefde. De slogan van de datingwebsite is dan ook ‘voor hoger opgeleiden’, en dat is niet voor niets. Zij hebben er bewust voor gekozen zich te focussen op deze specifieke doelgroep. Iedere hoogopgeleide single van achttien jaar en ouder met een hbo of academische achtergrond die op zoek is naar een vaste, stabiele en vooral serieuze relatie kan zich hier aanmelden.

Dit is gedaan omdat de datingwebsite op deze manier de kans op het vinden van gelijkgestemden groter wil maken. Het maakt hierbij overigens niet uit of je hetero- of homoseksueel bent. Gemiddeld melden zo’n 100 mensen per dag zich aan op E-matching.

Wat zijn de functies?

Je kunt je op E-matching gratis aanmelden als lid. Wel is het zo dat je als gratis lid van minder opties gebruik kunt maken, dan wanneer je een betaald lid bent. Wel is het absoluut de moeite waard wanneer je wilt kijken of deze datingwebsite wel iets voor jou is. Dit kun je met een gratis account rustig doen, zonder dat het je onnodig geld kost.

Zodra jij je hebt aangemeld bij E-matching zie je op de homepagina een handig overzicht. Zo kun jij je eigen profiel bekijken maar ook kijken naar de nieuwe profielen van andere gebruikers, bekijken of je nieuwe berichten hebt en de nieuwste artikelen lezen op het gebied van liefde en daten.

Als gratis lid kun je vrijblijvend gebruik maken van alle onderstaande functies:

  • Gratis in contact komen met drie leden
  • Op basis van je profiel nieuwe matches ontvangen via je e-mail
  • Je ontvangen berichten lezen
  • Foto’s van andere leden swipen
  • Vrij zoeken of rechtstreeks op nickname zoeken naar een profiel
  • Altijd je instellingen, profiel en e-mail wijzigen
  • Onder het kopje ‘lijsten’ kun je al je contacten en interessante profielen organiseren

Lijsten

Onder het kopje ‘lijsten’ kun je heel eenvoudig alle profielen en contacten beheren. Heb je een profiel gevonden waar je toch wel erg vaak op kijkt, dan kun je dat profiel bij je favorieten zetten. Maar, profielen die jou niets interesseren, kun je op ‘uitgesloten’ zetten. Dit is handig, want dan zie je die profielen ook niet langer in je overzicht. Daarnaast zie je onder dit kopje ook alle profielen die jij hebt bezocht maar ook iedereen die jouw profiel heeft bekeken.

Swipen van foto’s

Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Daarom is deze functie ook ontzettend fijn, omdat je door middel van de foto’s die een andere gebruiker heeft, hem of haar kunt leren kennen. Zit er een profiel tussen waarvan de foto’s jouw aandacht trekken? Dan kun je heel makkelijk doorklikken naar het profiel, en de rest van het profiel bekijken.

Speeddaten

Uniek bij E-matching is ook het speeddaten. In de speciale agenda hiervoor kun je zien waar en wanneer er speeddates plaatsvinden. Je kunt je dan inschrijven bij de locatie van je voorkeur. Is deze avond al vol? Dan kom je op de wachtlijst te staan. Zodra er dan plek is, krijg je bericht van E-matching. Wil je voorrang op de wachtlijst? Zorg er dan voor dat je het inschrijfgeld al hebt betaald. Mocht er geen plaats vrijkomen dan krijg je uiteraard je geld terug.

E-matching werkt hierbij samen met BEAU-Events. Dit is een speeddate organisatie die al sinds 2003 werkzaam is en inmiddels meer dan genoeg ervaring heeft opgedaan. Hierdoor kan het dus ook voorkomen dat je tijdens een speeddate avond andere mensen tegenkomt die niet op E-matching staan. Zij hebben zich dan rechtstreeks aangemeld bij BEAU-Events.

Hoe werkt het?

Op de avond zelf krijg je een matchkaart waar je naam en tafelnummer op staat. Na een korte uitleg kan vervolgens het speeddaten beginnen. Elke gesprek duurt drie minuten en daarna schuiven de mannen een tafel op. De vrouwen blijven zitten. Na zeven of acht rondes is er een korte pauze en daarna gaan jullie weer verder. Al met al duurt het speeddaten ongeveer 2,5 uur. Daarna is er nog ruimte om na te praten, wat te drinken of dansen.

Match

Is er een match? Dan ontvang je binnen 24 uur na het speeddaten de voornaam en het e-mailadres van degene met wie je gematcht bent. Uiteraard ontvangt jouw match ook jouw gegevens. Hierna is het aan jullie om af te spreken! Wel doe je er goed aan e stoute schoenen aan te trekken en zelf het eerste initiatief te nemen. Zo voorkom je dat jullie allebei zitten wachten op dat eerste bericht.

Kosten Speeddaten

De kosten voor een avond speeddaten zijn €29,99 inclusief één welkomstdrankje en verschillende hapjes. Ontmoet je niemand die je graag nog eens zou willen zien, dan mag je de volgende keer gratis meedoen. Het inschrijfgeld kan betaald worden per overschrijving, iDeal of eenmalige machtiging op onderstaand rekeningnummer.

NL58 INGB 0005 2994 44 t.n.v. BEAU-Events, Nijmegen

Vermeld bij je betaling ook het betalingskenmerk.

Annuleren

Wil je je inschrijving annuleren? Tot tien dagen voor de speeddate kun je deze kosteloos annuleren en ontvang je het inschrijfgeld retour. Tot drie dagen voor de speeddate annuleren kan ook, alleen krijg je dan je inschrijfgeld niet meer terug. Deze laat E-matching staan zodat je op een andere datum alsnog mee kunt doen. Annuleer je binnen drie dagen, dan vervalt ook de optie om een volgende keer mee te doen. Annuleren kan door contact op te nemen met BEAU-Events.

BEAU-Events
Daalseweg 253a
6521GK Nijmegen
0900 – 354 87 32
klantenservice@beau-events.nl

Hoe bekend is E-matching?

E-matching bestaat al sinds 1998 en is een redelijk bekende datingwebsite. De website besteed veel aandacht aan marketing en reclame. Zo zijn ze met enige regelmaat te zien in reclames op televisie, maar ook in reclames die verschijnen op sociale media. Mede hierdoor vinden elke dag honderden mensen hun weg naar de datingwebsite. Daarnaast zorgen al deze reclames natuurlijk ook voor de nodige naamsbekendheid van E-matching.

Hoe kun je je inschrijven op E-matching?

Het inschrijven bij E-matching duurt gelukkig niet heel erg lang. Het inschrijfproces is zo gedaan en je kunt er daarnaast altijd voor kiezen bepaalde vragen over te slaan. Bij het aanmaken van een gratis account wordt er als eerste aan je gevraagd of je bepaalde voorkeuren hebt. Denk hierbij aan een voorkeur voor regio, leeftijd of kinderwens. Maar ook eventuele no-go’s kun je aangeven, zoals bijvoorbeeld roken of drinken.

In de vragenlijst is het overduidelijk te zien dat deze datingwebsite speciaal voor hoger opgeleiden is. er komen namelijk redelijk wat vragen voorbij over je opleidingsniveau, over je baan en wat voor een inkomen je hebt. Uiteraard kun je ervoor kiezen deze vragen over te slaan, maar onthoud wel dat juist de antwoorden van deze vragen je kunnen helpen aan een geschikte match. Na deze vragen is het tijd om het over je uiterlijk te gaan hebben. Er wordt je gevraagd wat je haarkleur is, welke kleur je ogen hebben en wat je kledingstijl is. Bijvoorbeeld modern, klassiek of zelfs een beetje alternatief.

E-matching beveiliging

Zoals de meeste andere datingwebsites gaat ook E-matching voorzichtig om met het delen van informatie. Ze hechten veel waarde aan de veiligheid op de datingwebsite. Andere leden zijn in staat alleen jouw openbare profiel te zien en je nickname. Alle privacygevoelige informatie zoals je woonplaats en e-mailadres, worden nooit op de website getoond aan andere leden.

Daarnaast heb je op E-matching altijd zelf de controle over de status van je profiel. Deze kun je op ieder moment inactief maken of verwijderen. Het inactief maken is handig wanneer je even een pauze in wilt lassen, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Je profiel wordt dan niet meer weergegeven in de zoekresultaten maar staat nog wel drie jaar in het systeem van E-matching. Wil je dus drie jaar na verwijdering toch weer op zoek gaan naar een date, dan kun je jouw profiel weer opvragen.

Om ervoor te zorgen dat er geen leden in de resultaten worden weergegeven die niet meer actief zijn, stelt E-matching een grens. Zodra je 16 weken lang niet bent ingelogd, gaan ze er vanuit dat je geen gebruik meer wilt maken van de datingwebsite. Ze zullen je hiervoor eerst een herinnering sturen via de e-mail maar wanneer hier vanuit jou geen reactie op komt, wordt je profiel verwijderd.

Foto’s

Voordat je foto’s en je profielfoto zichtbaar zijn op je profiel, worden deze eerst gecontroleerd. Het team van E-matching is hier niet alleen overdag mee bezig, maar ook in de avond en in de weekenden. Aan de tekst ‘nog te keuren’ kun je zien of een foto nog goedgekeurd moet worden. Wel stelt E-matching een aantal belangrijke voorwaarden aan de foto’s. Zo mogen er geen andere mensen op de foto staan, mag het geen erotische foto zijn en zijn ze ook erg streng op bewerkte foto’s en collages. Staan er toch andere mensen op de foto, dan kan E-matching hen onherkenbaar maken of je foto eventueel bijsnijden.

Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg

Ook uit de keurmerken die E-matching heeft, blijkt dat ze een veilige datingwebsite zijn. Zo beschikken ze over het Keurmerk Veilig Daten. Dit wil zeggen dat de website de test van veiligheid, transparantie en klantenservice is doorgekomen. Op deze manier weet je dat er open en eerlijk wordt gecommuniceerd over de verschillende abonnementen, dat er sprake is van een goede klantenservice en dat je in een veilige omgeving kunt daten.

Daarnaast beschikt E-matching ook over het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Dit keurmerk wordt ondersteund door de Nederlandse Consumentenbond. Wanneer een webshop voor dit keurmerk in aanmerking wil komen, moeten zij eerst een lijst met 35 criteria doorlopen. Dit zijn criteria op het gebied van veiligheid, wetgeving en financiële stabiliteit. Dit zorgt er dus ook weer voor dat jij de zekerheid hebt dat je in een veilige omgeving je aankopen kunt doen.

Coaching, tips en advies

Is het daten voor jou volkomen nieuw of kun je sowieso wel wat extra hulp gebruiken? Dan kan E-matching jou hierover advies geven. Ook kun je erg veel datingtips lezen op de website. Dating adviseurs kunnen je begeleiden bij het aanmaken van een profiel, maar ook bij het zoeken van matches. Dit doen ze onder het mom van een Second opinion. Wil je graag persoonlijke begeleiding, dan kun je contact opnemen met de datingcoach van E-matching zodat zij je verder op weg kan helpen.

Onder het kopje ‘handig en leuk’ kun je terecht voor de verschillende datingtips. Je kunt daar verschillende ervaringsverhalen lezen van andere leden, datingtips doornemen en fototips bekijken. Ook kun je er een liefdescursus vinden. In die cursus leer je onder andere hoe je het beste een eerste bericht op kunt stellen, welke vragen je kunt stellen en hoe jij je romantisch op kunt stellen.

Wat zijn de kosten voor een abonnement?

Naast het gratis account kun je er natuurlijk ook voor kiezen een betaald lidmaatschap aan te schaffen. Dit heeft als grote voordeel natuurlijk dat je van alle functies onbeperkt gebruik kunt maken. Dit betaalde lidmaatschap betaal je per maand en is doorlopend. Dit houdt in dat deze steeds automatisch met een maand wordt verlengd, totdat hij wordt opgezegd. De tarieven voor een betaald lidmaatschap zijn als volgt:

Prijzen E-matching abonnement:

1 maand €19,95 per maand
3 maanden €49,95 eenmalig
6 maanden €79,95 eenmalig
9 maanden €99,95 eenmalig
Prijzen vergelijken met andere datingsites

Zoals je kunt zien is het nemen van een lidmaatschap voor 9 maanden veruit de goedkoopste optie. Hiermee profiteer je van een korting van maar liefst 44%.

Het betalen van het lidmaatschap kan gedaan worden door middel van creditcard, iDeal, incasso of overschrijving. Deze betalingen verlopen uiteraard via veilige pagina’s. de creditcard en iDeal betalingen worden afgehandeld door Buckaroo.

Per maand betalen via automatische incasso

Wanneer je ervoor kiest om een maandelijks lidmaatschap af te sluiten, wordt je abonnement iedere maand automatisch een maand verlengd door middel van een automatische incasso. De incasso kan op elk gewenst moment worden stopgezet via de website of door middel van een e-mail.

Betalen per periode

Wil je geen automatische incasso? Dan kun je er voor kiezen per periode van drie, zes of negen maanden te betalen. Je betaalt dan eenmalig een vast bedrag via een overschrijving of door middel van creditcard of iDeal. Hierbij vindt geen automatische incasso plaats. Wil je na de periode nog langer gebruik maken van een betaald lidmaatschap? Dan dien je opnieuw voor een bepaalde periode te betalen.

Betalen per overschrijving

Kan of wil je niet betalen met een creditcard of door middel van iDeal? Dan kan dit ook door middel van een overschrijving. Het bedrag kan dan overgemaakt worden naar onderstaand adres:

NL56 INGB 0007 0965 02

t.n.v. Focus internet BV Nijmegen

Zorg ervoor dat je bij je betaling je nickname vermeldt.

Lidmaatschap stopzetten

Wil je je lidmaatschap opzeggen, dan kan dit door de automatische incasso stop te zetten. Bij een lidmaatschap die betaald is per periode hoeft dit niet, omdat deze na de periode zelf stopt. Dit kun je zelf doen bij de instellingen op de datingwebsite, of per e-mail.

Ook kun je ervoor kiezen je hele profiel te verwijderen, ook dan stopt de automatische incasso automatisch. Ook dit kun je zelf doen via de website, maar je kan het ook via de website, e-mail, telefoon of schriftelijk vragen door E-matching te laten doen. Zodra je profiel verwijderd is, stopt de automatische incasso ook direct, waardoor er geen bedragen meer worden afgeschreven.

Herroepingsrecht

Zodra je de betaling uitgevoerd hebt, is je lidmaatschap actief. Wel heb je het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder een uitleg de overeenkomst te herroepen. Maak je gebruik van je herroepingsrecht, dan wordt het lidmaatschapsgeld teruggebracht tot het standaard maandbedrag van €19,95 en krijg je de rest teruggestort.

Dit wordt op dezelfde manier gedaan als hoe je betaald hebt. Binnen 14 dagen nadat je hebt aangegeven van je lidmaatschap af te zien, wordt dit naar je overgemaakt. Je verzoek kun je kenbaar maken door een bericht via ons online reactieformulier te sturen of via het Europese modelformulier voor herroeping. Echter ben je hier niet toe verplicht.

Klantenservice

De klantenservice van E-matching is goed te bereiken en staat klaar voor al je problemen en vragen. Je kunt ervoor kiezen het contactformulier te gebruiken die je op de datingwebsite kunt vinden, maar die kan ook per telefoon, e-mail of via de post.

Op werkdagen te bereiken van 10:00 uur tot 16:00 uur

En zeven dagen per week ook nog van 19:00 uur tot 21:00 uur

Klachtenprocedure

Heb je een klacht, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Een klacht kun je bij E-matching melden via het reactieformulier. Binnen drie dagen krijg je hier een inhoudelijke reactie op terug. Indien deze stap geen oplossing biedt, kun je de klacht via het klachtenformulier van Thuiswinkel richten aan E-matching. Thuiswinkel.org bemiddelt in deze dan in het zoeken naar een goede oplossing. Wanneer ook dit niet tot een oplossing komt, kun je een beroep doen op de onafhankelijke Geschillencommissie Thuiswinkel of bij het Europese online geschillenplatform (ODR).

Veelgestelde vragen E-matching Datingsite:

E-matching vergelijken met andere hoger opgeleide datingsites?

E-matching is niet de enige datingsite voor hoger opgeleiden. Daarom raden we u aan E-matching te vergelijken met alle datingsites voor hogeropgeleide. Zodat je de juiste keuze kunt maken.

E-matching kortingscode bekijken?

Korting op E-matching kan je verkrijgen middels kortingscodes. Op onze reviewpagina vind u een vergelijker. Hierin vind u alle goupon codes voor korting op de datingsite.

Laat hieronder een reactie achter