Beste Datingsite vergelijken Nederland
dating profiel voorbeelden

Als het gaat om het schrijven van profielen, is korter absoluut niet altijd beter.

korte dating profiel voorbeelden

Markeer een paar aantrekkelijke eigenschappen, bouw een beetje intriges en aantrekkingskracht op, zorg ervoor dat ze naar rechts wil vegen of ze je een bericht wilt sturen. Je hebt al in dit artikel kunnen lezen wat belangrijk is voor een goede datingprofiel: 5 stappen naar het perfecte dating profiel

Maar in dit artikel vind je ook concrete voorbeelden.

Deze 13 korte datingprofielvoorbeelden maken je onweerstaanbaar en de profielen zijn toepasbaar op elke app of site!

Voordat je begint, kan het nadoen van dit trucje van pro-dating profielschrijvers helpen.

Noteer een lijst met hobby’s die je hebt, vooral die je wilt delen met jouw ideale partner. Noteer ook de eigenschappen die je bezit en waar je perfecte match waarschijnlijk naar op zoek is in een man, en een paar gedachten over wat je leuk vindt aan je werk.

Als je die informatie voor jezelf overzichtelijk maakt, wordt het proces voor het schrijven van je ideale dating profiel waarschijnlijk iets eenvoudiger, omdat je deze kunt gebruiken om één ​​van deze goede profielvoorbeelden na te maken voor jouw!

Specifieke details laten je profiel meer authentiek lijken, en dat is belangrijk

een recente studie onthulde 84% van de online daters wil meer authenticiteit zien.

Dr. Cortney Warren, een klinisch psycholoog die commentaar op de resultaten aanbood, zei dat de meerderheid van de singles eerlijke, ongecompliceerde informatie in profielen wil zien.

én van de belangrijkste bevindingen in het onderzoek is dat alleenstaanden niet geïnteresseerd zijn in een geïdealiseerde afbeelding van potentiële partners door bewerkte foto’s en onrealistische positieve zelfbeschrijvingen. De waarheid is dat singles eerlijkere, authentieke afbeeldingen van anderen en zichzelf willen op datingapps. Een realistischere weergave van elk individu zal niet alleen verfrissend zijn, maar ook leiden tot meer betekenisvolle verbindingen.

Super korte online dating profiel voorbeelden

Op sommige apps zoals Bumble, heeft de bio een limiet van 300 tekens. Dat betekent dat je een paar zinnen hebt max om een ​​goede indruk te maken, wat cruciaal is als je een kans wilt hebben om haar persoonlijk te ontmoeten.

Je hebt niet genoeg ruimte om te vertellen, dus je moet tonen waarom je een goede vangst bent. (Professioneel profielschrijvers over het algemeen nemen deze aanpak trouwens met een online datingprofiel van elke lengte, omdat het je profiel maakt aantrekkelijker naar daters.)

Kies een paar eigenschappen die illustreren waarom je een goede vangst bent, en rol daarmee. Beroep = financiële stabiliteit, actieve hobby = fysiek fit en avontuurlijk, reizen = goede tijden samen, etc.

Hier zijn 4 voorbeelden van superkorte datingprofielen die echt werken:

Het voorbeeld van het ligaprofiel

voorbeeld van een super kort datingprofiel

Voorbeeld van een datingprofiel van 70 tekens of minder

kort datingprofiel met emoji's

Vrouwen verbinden beter met sommige hobby’s dan anderen in een datingprofiel. Bijvoorbeeld, Wired magazine ontdekte dat dit de 7 meest aantrekkelijke actieve hobby’s voor jongens waren:

 • Surfen
 • Yoga
 • Skiën
 • Golf
 • Fietsen
 • Wandelen
 • Hardlopen

Als je vegetariër of veganist bent, vermeld dit dan: je krijgt respectievelijk 52% en 62% meer serieuze berichten. Dit komt, omdat mensen altijd opzoek zijn naar gelijkgestemden. Want herkenning = verbinding.

En, zo blijkt, aardige jongens zijn weer in de mode. Met behulp van deze “krachtige” woorden in uw online datingprofiel krijgt u meer berichten:

beste woorden om te gebruiken in je korte datingprofiel

Vergeet niet dat hoe korter je datingprofiel is, hoe meer impact elk woord heeft. Je moet jezelf laten klinken als een intrigerende persoon, niet zoals elke andere man die er is:

slecht kort dating profiel voorbeeld

In de meeste datingapp-profielen wordt uw voornaam weergegeven. Verspil geen waardevolle tekens door deze in je bio te herhalen.

Op Tinder is je profiel iets langer – maar maximaal 500 tekens is nog niet zoveel ruimte. Laat elk woord tellen met een profiel als dit:

CoffeeMeetsBagel profiel voorbeeld

Voorbeelden van online datingprofielen van 300 tekens of minder

Deze 5 korte bio-voorbeelden zijn perfect voor apps zoals Bumble of voor het gedeelte ‘Samenvatting’ van sites veel datingsites:

kort datingprofiel voor jongens

kort datingprofielvoorbeeld voor een oudere man

geestig kort datingprofielvoorbeeld

goed kort profielvoorbeeld

grappig kort dating profiel voorbeeld

Houd bij het kiezen van een profielstijl rekening met deze 3 factoren:

  • Je leeftijd
  • De leeftijd van uw “ideale partner”
 • Wat voor soort relatie u zoekt

Een vrouw van in de twintig die op zoek is naar een informele relatie zal waarschijnlijk beter reageren op het soort humor in het laatste profielvoorbeeld, dan een vrouw van eind dertig die op zoek is naar een serieuze relatie.

vrouwen online aantrekken

Aan de andere kant, als je een man van 35+ bent en op zoek bent naar een serieuze relatie, kies dan een profiel zoals het tweede voorbeeld.

De meer nuchtere benadering zal vrouwen aantrekken die op zoek zijn naar een gevestigde, hogeropgeleide man.

Als je één van deze voorbeelden wilt gebruiken voor een gedeelte van een langer online datingprofiel op een site als Lexa, verplaats de “call-to-action” naar het einde van uw profiel. De “call-to-action” is de regel aan het einde die haar vertelt wat ze moet doen, bijv: “Je kunt een bericht sturen” of “naar rechts vegen”.

Een vraag stellen, zoals in de bovenstaande voorbeelden, is ook een goede Call-to-action. Het neemt alle druk van haar af om te beslissen wat ze in haar eerste bericht aan jou wil zeggen – het enige wat ze hoeft te doen is gewoon de vraag beantwoorden en je kunt het vanaf daar overnemen. Dit is cruciaal voor een app zoals Bumble, de vrouw het eerste bericht moet sturen.

Professionele tip: Een datingprofiel moet je eruit laten zien en klinken als een geweldige vangst, maar opscheppen over jezelf is niet sexy. Laat het in plaats daarvan door een andere bron doen. Deze techniek wordt “hoge garantie / lage zelfrepresentatie‘ genoemd. En het is de meest aantrekkelijke manier om je datingprofiel te schrijven. In plaats van bijvoorbeeld te schrijven dat je een geweldige fotograaf bent, koppel je Instagram aan Tinder of Bumble, zodat ze die conclusie zelf kan trekken.

Tinder profiel voorbeelden (500 tekens of minder)

Tinder tekenlimiet is perfect voor apps zoals Tinder of als je je profiel kort en krachtig wilt houden.

Bekijk deze 3 Tinder datingprofielvoorbeelden voor mannen:

Voorbeeld van Tinder-profiel voor jongens

goed dating profiel voorbeeld voor jongens

kort bio-voorbeeld

Hoe langer je datingprofiel is, hoe meer kans je hebt om haar onbedoeld af te laten haken.

Hier zijn 5 meest voorkomende profielfouten die jongens maken:

 • Een saaie lijst schrijven. Of het nu een lijst met bijvoeglijke naamwoorden of je top 5 hobby’s, het lezen van een aantal woorden gescheiden door komma’s is gewoon niet zo boeiend.


 • Slechte grammatica. Onjuist gespelde woorden en slechte (of geen) interpunctie vallen op als een zere duim in korte datingprofielen. Je denkt misschien dat het negeren van de spellingcontrole van je telefoon geen probleem is, maar het is een afknapper voor haar. Maar liefst 88% van de vrouwen beoordeelt een potentiële date op basis van hun grammatica, en als je moeite doet aan je datingprofiel, laat je zien dat je serieus iemand wilt ontmoeten.

slecht profielvoorbeeld

 • Te eerlijk zijn. Hoewel er een paar geselecteerde plekken zijn waar dingen verbloemen voordelig is in je datingprofiel, is eerlijkheid over het algemeen het beste beleid. Maar * te veel * ervan is een slechte zaak. Alles wat verwijst naar drama uit het verleden of een onmiddellijke “red flag” is voor vrouwen, mag niet in uw profiel worden opgenomen.”Zware” onderwerpen kunnen het beste persoonlijk worden behandeld, wanneer je elkaar al een beetje hebt leren kennen. Weten wat je wel en niet zou moeten opnemen kan lastig zijn.

 • Focussen op het negatieve. Of je het nu uitleggen is over wat je niet leuk vindt, niet wilt, niet op prijs stelt in een date, of een hekel hebt aan de dating-app, wat je waarschijnlijk doet is zorgen voor een negatieve sfeer. Negativiteit, vooral afkomstig van iemand die je nog niet kent, is niet erg aantrekkelijk en hoort niet thuis in je profiel.

dating profiel fout

 • Haar laten denken dat je een ‘project’ bent. De concurrentie is al hevig en de meeste meisjes zijn niet bewust op zoek naar een man die een beetje opknapbeurt of aanmoediging nodig heeft. Zelfs als je iemand nodig hebt om je uit je schelp te halen of je helpt weer liefde te vinden, blijf dan bij het vermelden van positieve attributen in je profiel.

dating app bio-fout

Laat hieronder een reactie achter