Beste Datingsite vergelijken Nederland
Date wijsheden Do’s en Don`ts

Wat maakt online daten nou zo populair? Is het de spanning of juist de mogelijkheid om op een veilige afstand iemand te ontmoeten? Als je eens wist hoeveel mensen via internet op zoek zijn naar iemand of al gevonden hebben, dan is het zeker de moeite waard om te beginnen met online daten. Om extra op te vallen hebben wij een aantal do’s en don’ts voor je op een rij gezet.

Top 5 do’s

1. Op een creatieve manier contact leggen

Begin het gesprek met een onverwachte vraag. Je date heeft dan iets om op te reageren. Stel vooral open vragen zoals: wat doe je in je vrije tijd? Wat voor werk verricht je? Wat zijn je hobby’s? Je geeft hiermee je date alle ruimte om een antwoord te bedenken zonder dat je vraag met ‘ja’ of ‘nee’ wordt beantwoord.

2. Een actieve date

Een bioscoopbezoek is romantisch, maar je leert elkaar niet echt kennen. Maak daarom een wandeling over het strand of ga bowlen. Je kunt ook alles maken wat jullie lekker vinden en gaan picknicken. Stiltes vallen minder op en je hebt samen iets om over te praten en op terug te kijken.

3. Zorgvuldig met je persoonlijke gegevens omgaan

Geef niet zomaar je telefoonnummer of je privé-adres, maar ga hier voorzichtig mee om. Vertrouw op je gevoel. Merk je tijdens het online daten dat je op een vervelende manier de kriebels krijgt van iemand, ga dan niet in op verzoeken.

4. Blijf jezelf

Vertel de waarheid. Als je serieus op zoek bent en de ander niet gelijk bij de eerste date teleur wilt stellen, vertel je waarom jij zo leuk bent, zonder te liegen of je leven mooier te maken dan het is. Je date komt er vroeg of laat toch wel achter. Niemand is perfect en bovendien heb je een date omdat er online een ‘klik’ is.

5. Kalm blijven.

Wordt niet zenuwachtig van alle goedbedoelde adviezen. Een gezonde dosis spanning hoort erbij. Je date zal dat als het goed is ook hebben.

Top 5 don’ts

1. Slechte openingszin gebruiken

Val niet meteen met de deur in huis door een vreselijke openingszin te gebruiken zoals: “geloof je in liefde op het eerste gezicht? Of zal ik nog een keertje langs lopen?”.

2. Draag geen kleding die niet bij de activiteit past

Als je een strandwandeling maakt trek dan comfortabele kleding aan en geen jurk of driedelig pak om indruk te maken.

3. Adres en telefoonnummer geven

Aan de eerste de beste die je een vriendelijk berichtje stuurt. Je kent de betreffende persoon immers niet.

4. Lieg niet

Overdrijven is niet geloofwaardig en je date prikt er zo doorheen.

5. Alcohol drinken om jezelf te ontspannen

In tegenstelling tot wat in de volksmond misschien beweerd wordt, worden de meeste mensen niet rustiger van alcohol.

Laat hieronder een reactie achter