Beste Datingsite vergelijken Nederland
corona dating tips ideeën

We leven allemaal in een rare en onzekere tijd. De richtlijnen van het RIVM zijn duidelijk; blijf zoveel mogelijk binnen, houd 1,5 meter afstand wanneer je toch naar buiten gaat, geen handen schudden en niet samenscholen zijn er een aantal.

Maar hoe zit dat nou als je wilt daten, mag dat wel? En zo ja, hoe doe je dit dan zonder dat het onverantwoordelijk is? in dit artikel lees je een duidelijk uitleg van de richtlijnen van het RIVM en tips en ideeën voor het daten tijdens corona.

Scrol direct door naar: corona dating tips & ideeën 👇

Wat zijn de richtlijnen van het RIVM?

Op de website van het RIVM lezen we de maatregelen om verspreiding te voorkomen. Deze maatregelen zijn als volgt:

  • Was je handen regelmatig.
  • Hoesten en niezen doe je aan de binnenkant van je elleboog.
  • Papieren zakdoekjes gebruiken om te snuiten; deze gooi je daarna meteen weg.
  • Geen handen schudden.
  • Altijd 1,5 meter afstand van anderen houden.
  • Zoveel mogelijk vanuit huis werken.

Ben je verkouden, heb je een loopneus, lichte hoest, keelpijn of moet je veel niezen al dan niet in combinatie met een verhoging tot 38 graden? Blijf dan thuis. Ben je benauwd of heb je koorts? Dan blijven ook al je huisgenoten thuis. Zodra je 24 uur lang geen klachten hebt gehad, mag je weer naar buiten.

We volgen deze richtlijnen allemaal op zodat het virus onder controle gehouden kan worden, de zorg niet overbelast raakt en om de kwetsbare doelgroep te beschermen.

Richtlijnen na 11 mei 2020

Naast de bovenstaande richtlijnen zijn er per 11 mei een aantal richtlijnen bijgekomen. Deze maatregelen konden getroffen worden omdat het aantal opnames op de ic’s flink is afgenomen. Hierdoor kan de lockdown enigszins versoepeld worden.

  • Buiten sporten, bewegen en activiteiten doen mag voor iedereen, als er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 18 jaar moeten nog steeds sporten onder begeleiding en wedstrijden zijn verboden. Ook gezamenlijke kleedkamers en douches zijn verboden.
  • De meeste contactberoepen mogen weer uitgevoerd worden. Rijinstructeurs, medische beroepen, alternatieve geneeswijzen en medewerkers in uiterlijke verzorging.
  • Het basisonderwijs en speciaal onderwijs gaan weer open, net als de dag- en gastouderopvang en de bibliotheken.

Een contactberoep dat nog niet uitgevoerd mogen worden is het beroep van sekswerkers. Mogelijk kan dit pas vanaf 1 september, maar alleen wanneer de publieke gezondheid dit toelaat.

Veranderingen vanaf 1 juni 2020

Als het goed is gaat het voortgezet onderwijs vanaf 1 juni weer open. Ook musea en erfgoed mogen open, maar wel op basis van reservering. Terrassen met zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand gehouden kan worden, is dan ook weer toegestaan.

Bioscopen, cafés, restaurants, concertzalen en theaters mogen binnen ook weer open maar alleen wanneer er rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand. Ook geldt er een max van 30 personen. Van tevoren moet je een reservering plaatsen of je aanmelden en er vindt een check plaats om te kijken of er risico’s zijn aan je bezoek. Ook is het vanaf 1 juni verplicht niet-medische mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer.

Halverwege juni kan het mbo weer examens afnemen en praktijklessen gaan geven, echter is dit wel afhankelijk van de algehele ontwikkeling. Blijft het virus onder controle dan gaan per 1 juli de openbare toiletten en doucheruimtes weer open op campings, vakantieparken, natuurgebieden, stranden en parken. Daarnaast is de kans groot dat het maximumaantal bezoekers uitgebreid wordt met 100 personen.

Ten slotte gaan per 1 september naar verwachting de sauna’s wellness centra, sportscholen, sportkantines, casino’s, sekswerkers en coffeeshops weer open. Ook zijn dan alle binnen- en buitensporten weer mogelijk voor iedereen. Sportwedstrijden mogen dan ook weer, maar wel zonder publiek.

Daten in corona tijdperk

Je zou denken dat het met al deze versoepelingen ook weer mogelijk is om te gaan daten, toch moet je daar voorzichtig mee zijn. De terrassen gaan dan op 1 juni wel weer open, maar als je niet binnen een huishouden hoort, mag je ook niet samen aan een tafel zitten. Dit geldt ook voor bioscopen; mensen die niet binnen een huishouden horen moeten minimaal op 1,5 meter afstand van elkaar zitten.

Toch heeft het RIVM afgelopen week advies afgegeven voor singles. Zij adviseren dat je het beste met één seksbuddy af kan spreken. Wel is het dan belangrijk dat jullie samen duidelijke afspraken maken, bijvoorbeeld over hoeveel andere mensen jullie zien. Uiteraard kun je het beste niet afspreken wanneer je klachten hebt, omdat de kans dan groot is dat je het virus verspreidt.

Daten via een app tijdens corona

Klik hier om de beste dating apps tijdens corona te vinden!

Tijdens de coronacrisis is het daten via een app waarschijnlijk de beste keuze. Je kan op je gemak op zoek gaan naar iemand die je aanspreekt, kan online met elkaar in gesprek gaan en dit eventueel uitbreiden door te gaan FaceTimen. Er zijn veel verschillende datingapps- en websites te vinden waar jij je aan kan melden, keuze genoeg dus. Weet je niet goed welke app of website je moet gaan gebruiken?

Bekijk dan onze datingvergelijker eens. Hier vind je allerlei verschillende datingsites die je makkelijk met elkaar kan vergelijken. Op die manier kom je er heel snel achter welke app of website voor jou het meest geschikt is.

Online Corona ideeën date

Maar hoe ga je dan daten tijdens corona? Een seksbuddy is leuk, maar als jij op zoek bent naar meer dan dat wil je die persoon natuurlijk ook eerst een beetje leren kennen en leuke dingen doen. En die leuke dingen, dat is nou juist het probleem; die zijn er nu niet.

Toch kun je ook tijdens de coronacrisis met elkaar daten, al is het dan een beetje anders. Onderstaand geven wij je een aantal tips om toch tijdens corona te daten op een veilige afstand.

Romantisch Diner voor twee

Facetime Corona Date

Waarschijnlijk ga je op een eerste date het liefst naar een restaurant of samen ergens een drankje doen, maar dat zit er nu niet in. Wil je niet direct met je date in huis zitten, dan kun je een eerste date ook via FaceTime doen.

Steek allebei wat kaarsen aan, koop een lekkere fles wijn en ga met elkaar in gesprek. Jullie zouden zelfs af kunnen spreken dat jullie allebei hetzelfde gerecht klaar gaan maken; zo lijkt het net alsof je met elkaar in de keuken staat.

Netflix & chill

Netflix & Chill zou natuurlijk kunnen met het advies van het RIVM, maar wanneer je dit niet direct aandurft kun je het Chill gedeelte ook weglaten voor nu. Tegenwoordig kun je via Netflix Party samen een film of serie kijken terwijl je via een chat met elkaar in gesprek kan blijven. Maar je kan ook FaceTimen tijdens het kijken natuurlijk.

VR tour

Houden jullie van cultuur? Dan zou je samen een virtuele museumtour kunnen doen, om te kijken of jullie van dezelfde kunst houden. Via Google’s Arts & Culture platform kunnen jullie samen een museum bezoeken, maar er zijn ook verschillende musea die het op hun website aanbieden. Genoeg keuze in ieder geval!

Fysieke corona date ideeën

Hebben jullie een aantal online dates gehad, zijn jullie allebei gezond en durven jullie het aan toch samen op stap te gaan? In goed overleg zou dat kunnen, alleen is er niet heel veel te doen.

Wandelen

Daten tijdens corona kan bijvoorbeeld door samen te gaan wandelen. Spreek met elkaar af bij een park of in het bos op een mooie, zonnige dag. Anderhalve meter afstand houden kan prima tijdens het wandelen, en zo kunnen jullie toch ook nog een gesprek houden.

Horeca (vanaf 1 juni)

Als zo meteen de horeca weer opengaat heb je wel wat meer opties maar, jullie vallen niet binnen één huishouden. Dit zou dus betekenen dat jullie ook dan anderhalve meter afstand moeten houden. Een romantische avond in een restaurant en daarna in een café zit er dus voorlopig nog niet in.

Seksdate tijdens corona epidemie?

Sinds kort heeft RIVM bekendgemaakt dat je met één “seksbuddy” intiem contact mag hebben. Dus heb je een leuke date gehad en de ware gevonden. Dan is de liefde bedrijven toegestaan volgens het RIVM 😏. Kies wel goed, want voor de gehele corona epidemie is slechts één seksbuddy toegestaan.

#1 Online Corona dating sites? 📱

De beste manier om online te daten tijdens corona is online. Vind hier de beste online datingsite/apps. Als je een leuke date hebt gevonden, kun je deze corona date ideeën gebruiken.

Hoe daten in coronatijd? 💕

Daten tijdens corona is i.v.m de sluiting van de horeca en de anderhalve meter afstand regel moeilijker. Wij zetten creatieve date ideeën voor tijdens corona op een rij die je kunt hebben volgens de richtlijnen van het rivm!

Regels RIVM voor seksbuddy daten in corona tijdperk? 😏

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat het toegestaan is om met één “seksbuddy” of “knuffelpartner intiem contact te hebben. Nog geen seksbuddy? Vind de beste seksdating apps voor een geschikte seksbuddy!
Wanneer je een leuke partner hebt gevonden is de liefde bedrijven dus geen enkel probleem volgens het RIVM 😏 Kies wel goed, want één seksbuddy geldt voor de gehele corona periode. Meerdere seksdates hebben zit er dus voorlopig niet in.

Laat hieronder een reactie achter