Beste Datingsite vergelijken Nederland
Capido

Daten is lastig voor de meeste mensen, maar wanneer je een lichamelijke of verstandelijke handicap hebt, kan dit nog lastiger zijn. Ondanks dat zij net zo graag een date willen als ieder ander mens, hebben zij hier toch vaak moeite mee.

Op Capido kunnen mensen terecht met een lichamelijke of verstandelijke handicap die op zoek zijn naar een date of relatie, maar bijvoorbeeld ook voor het vinden van een vriendschap of juist een lotgenoot.

Voor wie is Capido?

Zoals gezegd is Capido er dus speciaal voor mensen met een beperking maar, ook mensen zonder beperking zijn hier welkom. De voorwaarde is dan natuurlijk wel, dat je een date of relatie met een gehandicapte man of vrouw niet meteen af zou wijzen, maar hier juist open voor staat.

Het is dus ook gewoon een platform waar vooral begrip voor elkaar wordt getoond, met of zonder handicap. Zodat iemand met bijvoorbeeld autisme ook online kan daten.

Beveiliging capido.nl

De website is beveiligd met een SSL-certificaat, dat is wel zo fijn om te weten want je wilt natuurlijk wel op een veilige manier op zoek gaan naar een date. Kom je een profiel tegen die zich niet netjes gedraagt of heb je zelfs het idee dat het een nepprofiel is? dan kun je dit rapporteren. Capido zal het profiel dan nakijken en eventueel verwijderen.

Wat kun je allemaal op Capido.nl?

De website van capido.nl is vrij eenvoudig, er zijn dan ook niet ontzettend veel speciale functies op de website te vinden waar je gebruik van kan maken. Je kunt uiteraard een profiel aanmaken dat is gratis. Verder kun je op basis van verschillende wensen of kenmerken profielen zoeken, maar ook op handicap, profielen liken of aan je favorieten toevoegen en flits en berichten sturen.

Wat wel leuk is, is dat je bij Capido ook met een gratis lidmaatschap berichten kunt sturen. Je krijgt namelijk elke dag drie gratis berichten. Deze kun je dan naar iemand sturen waar je al contact mee hebt, maar dit kan ook naar drie verschillende mensen. Daar ben je helemaal vrij in. Ben je van plan enkel een gratis lid te blijven, dan doe je er dus goed aan zoveel mogelijk informatie in één berichtje te plaatsen, anders duurt het erg lang voordat je hebt leren kennen.

Matchmogelijkheid

Wat Capido niet heeft, is een matchmogelijkheid. Er worden dus geen andere profielen gezocht bij jouw voorkeuren, dit moet je allemaal zelf doen door middel van de zoekfunctie. Als gratis lid kun je hier ook gebruik van maken, bijvoorbeeld door te zoeken op land, provincie of leeftijd. Wil je specifieker zoeken, dan kan dit alleen als betaald lid.

Hoe werkt de inschrijving?

Klik op deze link en filter links op categorie “Met beperking” voor het aanmeldformulier.

Een inschrijving bij Capido is niet moeilijk en doe je direct op de homepagina. Rechts bovenaan vind je daar het aanmeldformulier waar je eerst je eigen geslacht moet selecteren en aan moet geven naar welk geslacht je op zoek bent. Daarna bedenk je een gebruikersnaam, vul je je geboortedatum en e-mailadres in en verzin je een veilig wachtwoord. Nadat dit is gedaan kom je op je profiel terecht. Je doet er goed aan deze zo veel mogelijk in te vullen, zodat anderen gelijk zien wie je bent en wat jij leuk vindt om te doen. Ook kun je daar aangeven of je een beperking hebt en welke dat is. Daarnaast kun je natuurlijk ook een foto aan je profiel toevoegen.

Functies capido

Wat kost een abonnement?

Deze video legt het verschil tussen een gratis en premium account uit.

Heb je een leuk contact gevonden maar wil je niet afhankelijk zijn van die drie gratis berichten per dag? Dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om een abonnement te nemen op Capido. Naast het versturen van berichten zonder limiet, kun je dan ook gebruik maken van een meer specifieke zoekfunctie. De kosten voor een abonnement zijn:

Prijzen capido.nl abonnementen:

  • 1 maand lidmaatschap voor €11,95 per maand
  • 3 maanden lidmaatschap voor €9,95 per maand
  • 6 maanden lidmaatschap voor €7,50 per maand

Zoals je ziet is een abonnement bij Capido.nl niet ontzettend duur. Daarnaast kun je bij een lidmaatschap gebruik maken van de onbeperkte chat functie, kun je zoeken in je eigen regio en kun je zien wie jou leuk vindt.

Abonnement opzeggen / Capido account verwijderen?

Ben je niet tevreden, maak je er niet genoeg gebruik van of heb je de ideale partner gevonden? Dan wil je natuurlijk je abonnement ook weer op kunnen zeggen. Dat is bij Capido gelukkig niet heel moeilijk. Als je ingelogd bent klik je rechtsboven op het tandwiel en daarna op profiel wijzigen. Vervolgens vind je rechts onderin de link ‘account verwijderen’. Klik hierop en doorloop vervolgens de stappen om je profiel te verwijderen.

Hoe bekend is Capido?

De datingwebsite Capido is bij het grote publiek nog niet heel erg bekend. De oprichter van Capido heeft zelf een Lymfatische Malformatie waardoor hij er naar eigen zeggen ‘bijzonder’ uitziet. Hij heeft dus zelf ondervonden hoe lastig het kan zijn om een geschikte partner te vinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij Capido heeft opgezet, zodat mensen met een handicap of beperking geholpen kunnen worden bij het zoeken naar een geschikte date of vriendschap.

Op de website staat ook te lezen dat Capido sinds begin 2019 een exclusieve samenwerking heeft met COC Nederland. Dit doen zij om zich hard te maken voor LHBTI’s met een handicap. Wanneer je lesbisch, homo, bi, transseksueel of interseks bent is het meestal al lastiger een date te regelen. Heb je er daarnaast ook nog een handicap of beperking bij, dan lijkt het soms wel onmogelijk. Capido organiseert inmiddels samen met COC Nederland activiteiten en ze hopen ook met de boot mee te kunnen varen tijdens de Pride in Amsterdam of Utrecht.

Contact opnemen

Heb je een vraag, opmerking of klacht dan kun je het beste eerst bij de veel gestelde vragen kijken. Hier kun je wat informatie vinden over hoe Capido werkt, maar ook hoe je precies je profiel weer kunt verwijderen.

Wil je liever direct contact met één van de medewerkers, dan kan dat natuurlijk ook. Telefonisch zijn zij niet bereikbaar maar je kunt de helpdesk wel bereiken door een e-mail te sturen naar info@capido.nl. Daarnaast is Capido ook te vinden op Facebook. Leuk om te volgen, maar ook handig wanneer je contact met ze op wilt nemen. Dit kan namelijk gewoon via Facebook Messenger.

Laat hieronder een reactie achter