Beste Datingsite vergelijken Nederland
Ashley Madison

Ashley Madison is een datingwebsite met roots in Amerika, die ook in Nederland steeds populairder wordt. Zodra je op de website terecht komt zie je al wat de insteek van de website is; namelijk het vinden van een affaire voor getrouwde mensen.

Hun slogan is dan ook ‘Life is short. Have an affair’, wat natuurlijk erg toepasselijk is. In 2001 werd deze datingwebsite opgericht, in een tijd dat online daten nog in de kinderschoenen stond. Ashley Madison was dan ook één van de eerste websites gericht op het zoeken naar iemand om mee vreemd te gaan.

Voor wie is Ashley Madison?

Zoals we net al zeiden is de website dus gericht op mannen en vrouwen die getrouwd of in ieder geval gebonden zijn, en op zoek zijn naar een online flirt, spannend avontuur of een affaire. Deze datingwebsite is ontzettend groot, en heeft voornamelijk leden in Amerika, maar ook hier in Nederland doet de website het goed.

Discretie is erg belangrijk op de website, en dat mag je ook verwachten van een datingwebsite voor vreemdgangers. Het is bijvoorbeeld niet nodig je profiel te verbinden met je sociale media, en je kun je je foto’s maskeren als je dit wilt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen je foto’s alleen te delen met leden waar je interesse in hebt.

Naast dat gebonden mannen en vrouwen zich aan kunnen melden, kunnen singles dat uiteraard ook. Hou er dan alleen wel rekening mee dat er niet heel veel te vinden is, tenzij je juist op zoek bent naar een avontuur met iemand die zelf gebonden is. In dat geval is het verstandig in je profiel aan te geven dat je op zoek bent naar een man of vrouw die gebonden is.

Hoe bekend is Ashley Madison?

Ashley Madison is wereldwijd bekend en is begonnen in Canada, waar hij nog steeds erg groot is. al met al kan de website dus rekenen op miljoenen leden van over de hele wereld. Ook in de media zijn ze bekend; zo waren ze onder andere te zien bij RTL, Reuters, Maxim, GQ, CNN, USA Today en BBC.

Ashley Madison gehackt in 2015, is deze site nu wel veilig?

In 2015 was Ashley Madison wereldwijd in het nieuws doordat hackers alle gebruikersdata hadden gestolen. In deze data waren alle persoonlijke gegevens van de gebruikers te vinden zoals e-mailadressen en namen, maar ook hun woonadressen, seksuele voorkeuren, fantasieën en hun creditcard informatie. De hackers hadden al deze gegevens in handen en kort na de inbraak dreigden ze met openbaarmaking van al deze gegevens.

Het resultaat van deze hack was natuurlijk vooral dat erg veel gebruikers ontdekt werden door hun partners, vrienden collega’s en kennissen. Dit had niet alleen erg veel scheidingen tot gevolg maar ook een klap op je persoonlijkheid. Mensen durfden niet meer naar buiten omdat ze bang waren herkend te worden, en werden op het werk of bij vrienden raar aangekeken. Daarnaast kwam er nog iets uit deze hack naar voren; er waren heel erg veel accounts van vrouwen, die allemaal nep bleken te zijn. Dit waren zogeheten chatoperators, fictieve profielen waar je nooit gegevens mee uit zou kunnen wisselen, laat staan af zou kunnen spreken. Ook bleek dat alle verwijderde profielen niet volledig uit de database verwijderd waren.

Na deze hack heeft Ashley Madison aangegeven dat zij wel verder wilden gaan met de datingwebsite, en tot succes. Want de website trekt nu nog steeds ontzettend veel leden aan. Ook hebben zij destijds toegegeven dat ze ervan op de hoogte waren dat de beveiliging niet volledig dicht was. Gelukkig loopt dat tegenwoordig allemaal goed en is de website volledig beveiligd. Over de nepprofielen hebben ze gezegd dat deze verwijderd zijn en in het vervolg niet meer zullen werken met fictieve profielen. Of dit ook klopt is helaas niet te achterhalen.

Wat zijn de functies?

Er zijn een aantal fijne functies waar je gebruik van kunt maken op Ashley Madison. Zo kun je eenvoudig zoeken op bijvoorbeeld de leeftijd maar ook op afstand. Wil je het liefst iemand die bij jou in de buurt woont, dan kun je daar dus op zoeken. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld voor je werk naar de andere kant van Nederland moet, of misschien zelfs wel naar het buitenland, kun je daar ook op zoeken. Ook kun je geavanceerd zoeken, zodat je beter kunt selecteren op je voorkeuren. Zo kun je zoeken op het soort relatie dat iemand zoekt, lengte, gewicht, relatiestatus en of hij/zij rookt bijvoorbeeld.  Daarnaast kun je ook nog een knipoog naar iemand toesturen als je interesse hebt, een privé bericht sturen of gewoon samen gaan chatten.

Wat opvallend is, is dat alles op de website draait op het nemen van eigen initiatief. Er is een matchsysteem dat je koppelt aan de beste matches, geen testen of profielchecks, maar echt zelf op zoek gaan naar jouw spannende avontuur. Nog een andere leuke functie is dat je andere gebruikers een beoordeling kunt geven, die iedereen vervolgens kan lezen. Zo kun je dus zien of iemand snel reageert, zich aan beloftes houdt of eerlijk is. Ook hebben ze een zogeheten Quick Reply-functie. Deze kun je instellen wanneer je veel knipogen en favorieten ontvangt. In plaats van zelf daarop te reageren en tijd aan kwijt te zijn, kun je ook instellen dat er automatisch een bericht wordt verstuurd waarop je laat weten graag een bericht te willen ontvangen, zodat je daarop kunt reageren.

Hoe werkt de inschrijving?

Het inschrijven bij Ashley Madison is erg makkelijk. Dit doe je door als eerst aan te geven waar je precies naar op zoek bent. Is dit een spannend contact, een eenmalige date of toch wel een echte affaire? Daarna kun je verder met het invullen van je leeftijd, postcode en e-mailadres. Het is verstandig om hiervoor eerst een e-mailadres aan te maken, die je vervolgens alleen voor deze website gebruikt. Zo voorkom je dat de mail van Ashley Madison per ongeluk in je privé of zakelijk mail terecht komt en door een ander wordt gelezen. In de volgende stap kun je een foto van jezelf toevoegen, dit kan ook door je gezicht onherkenbaar te maken of een masker toe te voegen zodat je net even wat anoniemer op de website staat.

Nu hoef je alleen nog maar wat meer over jezelf in je profiel te vertellen. Je doet er goed aan dit wel zo uitgebreid mogelijk te doen, zodat een ander gelijk weet wie hij of zij voor zich heeft. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen je intiemste wens te delen, of je stoutste droom maar ook wat voor jou een perfecte match inhoudt of wat je het liefste zou willen doen op een date. Wil je dit liever allemaal bespreken tijdens een privégesprek, dan kun je er ook voor kiezen wat meer over je persoonlijke leven, hobby’s of interesses te vertellen.

Wat zijn de kosten?

Anders dan bij de meeste datingwebsites, is dat je bij Ashley Madison betaalt aan de hand van credits en dus niet per betaald lidmaatschap. Deze credits worden vervolgens overal voor gebruikt op de website. Wanneer je voor het eerst credits koopt wordt er ook €19,00 als activatie afgeschreven. Betaal je met een creditcard, dan wordt dit niet als Ashley Madison afgeschreven maar op een discrete manier zodat dit voor een ander niet te zien is.

De kosten voor de credits zijn als volgt:

  • 100 credits voor €49,00, dat is €0,49 per credit
  • 500 credits voor €150,00, dat is €0,30 per credit
  • 1000 credits voor €250,00, dat is €0,25 per credit

Zoals je ziet is het dus vele malen goedkoper om meer credits ineens te kopen, het kan je maar zo de helft schelen! Deze credits heb je vervolgens nodig voor alle functies op de datingwebsite. Onderstaand vind je een overzicht met het aantal credits dat je verbruikt per functie:

  • 5 credits per nieuw contact
  • 5 credits voor het versturen van een bericht
  • 5 credits om een collect-bericht te lezen
  • 30 credits om een halfuur live met iemand online te chatten
  • 50 credits om een uur live met iemand online te chatten
  • 20, 30 of 50 credits voor het versturen van een geschenk

Uitschrijven bij Ashley Madison

Is de datingwebsite toch niets voor jou of heb je al gevonden wat je zocht? Dan wil je je natuurlijk ook weer uit kunnen schrijven. Gelukkig werkt dat hier verrassend makkelijk, en niet zoals bij andere websites. Zo snel als je bent ingeschreven, kun jij je ook weer uitschrijven. Als je bent ingelogd ga ja naar het kopje ‘manage profile’ toe, die je in de menubalk ziet staan. Vervolgens ga je daar helemaal naar beneden waar je uiteindelijk aan de linkerkant ‘profiel verwijderen’ ziet staan. Als je daarop klikt zie je dat je het account kunt deactiveren of verwijderen.

Wil je dus alleen tijdelijk geen gebruik maken van je profiel, dan kun je er ook voor kiezen hem enkel te deactiveren. Dit is handig want je profiel is dan niet direct meer te zien voor andere leden, en jij krijgt geen meldingen meer binnen. Maar je behoudt wel je eigen gebruikersnaam, dus als je toch weer wilt beginnen op de website hoef je je niet helemaal opnieuw in te schrijven.

Ben je er toch zeker van je je profiel helemaal wilt verwijderen? Dan kan dit simpelweg door te klikken op ‘profiel verwijderen’. Wel zitten ook hier weer kosten aan verbonden van €19,00.

Ashley Madison app

Ashleymadison.com heeft ook een eigen app, zoals veel datingwebsites die tegenwoordig hebben. Ideaal wanneer je ook onderweg je profiel en je matches wilt bekijken, maar ook wanneer het voor jou veiliger is dit op je telefoon te doen of wanneer je simpelweg geen laptop of pc hebt om op de website in te kunnen loggen.

Op deze app kun je alles wat je op de website ook kunt. Eenvoudig chatten met de leden die online zijn, maar ook berichten lezen en versturen. Ook is het mogelijk om te zoeken naar mensen bij jou in de buurt. Handig wanneer je in een andere stad of in een ander land bent, en wilt zien welke leden er daar allemaal te vinden zijn.

Klantenservice

Heb je een vraag over je account, over de website of heb je een klacht over een andere gebruiker? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dit kun je doen door op de website het contactformulier in te vullen of door te bellen met 0800-020 0734.

Veelgestelde vragen over Ashley Madison:

Ashley madison alternatieven vergelijken?

Een datingsite is altijd persoonlijk, daarom wil je uiteraard alle opties vergelijken. Ashley madison en alle alternatieven vind je hier. In de linkerkolom kun je specifiek filteren op “Vreemdgaan”, “Seks” of andere criteria.

Heeft Ashley madison een app?

Jazeker, Ashley madison heeft een zeer complete datingapp. Deze datingapp belichten we in onze review.

Is Ashley Madison Veilig?

Doordat Ashley Madison in 2015 is gehackt zijn er veel vragen rondom de veiligheid ontstaan. De site stond op dat moment nog in de kinderschoenen waardoor de Ashley Madison hack mogelijk was. Tegenwoordig is de app erg professioneel en veilig.

Mocht je het toch niet vertrouwen. Kun je altijd nog eens kijken naar alternatieven als Novamora of Secondlove.

Ashley Madison Review 2020 #1 Beste Affaire Datingsite?

Review: Ashley Madison de grootse affaire Datingwebsite in Nederland. Na een hack in 2015 vroegen wij ons af. Is Ashley Madison in 2020 de moeite waard?

Price: 19

Price Currency: EUR

Operating System: Website en App

Application Category: Dating website

Laat hieronder een reactie achter