Beste Datingsite vergelijken Nederland
review 50plusmatch.nl

Ben je 50-plusser en heb je de liefde van je leven nog niet gevonden? Soms kan het dan voelen alsof dit helemaal niet meer gaat gebeuren, terwijl dat nergens voor nodig is! Er zijn steeds meer mensen van boven de vijftig die online op zoek gaan naar hun nieuwe liefde.

Het online daten is daarbij ook een echte trend geworden, juist ook in deze doelgroep. En dat is ook niet zo gek; het is makkelijk, kan gewoon vanuit je eigen huis en in je eigen tijd. Daarnaast zijn er vaak veel functies beschikbaar die het net even iets leuker voor je maken de juiste match te vinden. Dat is bij 50plusmatch zeker niet anders. Alle 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze en stabiele relatie of vriendschap kunnen hier terecht. Lees verder voor een uitgebreide 50plusmatch review:

Wat is de doelgroep?

Zoals gezegd is de datingwebsite er dus voor alle mannen en vrouwen van boven de vijftig, die nog steeds alles uit het leven willen halen en op zoek zijn naar een serieuze en stabiele relatie of vriendschap. Soms ervaren vijftig plussers dat ze wat meer moeite hebben met het op zoek gaan naar nieuwe mensen en het opdoen van nieuwe contacten, vooral in het dagelijks leven.

Daarom is het op zoek gaan naar nieuwe mensen via 50plusmatch ook zo leuk en makkelijk. Op deze datingwebsite staan enkel singles ingeschreven die net als jij op zoek zijn naar een relatie of vriendschap. Ook is bijna de helft van alle leden hoger opgeleid met een hbo of wo achtergrond. De site heeft ook erg veel leden; op het moment van schrijven van deze 50plusmatch review komen er iedere maand 2500 nieuwe leden bij.

Welke functies heeft 50plusmatch?

Wanneer jij je hebt ingeschreven zie je aan de linkerkant van de datingwebsite een uitgebreid menu met veel functies staan. Begin je op de website als gratis lid, dan kun je ook gebruik maken van bepaalde functies. Welke dat zijn, lees je hieronder:

  • Zien wie er allemaal online zijn
  • De laatste updates zien zoals nieuwe leden, beschrijvingen en foto’s
  • Informatie lezen via things2share
  • Aangeven wat je wilt doen op een eerste date bij ‘ga mee op date’
  • De blogs van andere leden lezen
  • Videowall bekijken met verschillende YouTube video’s
  • De uitgebreide zoekfunctie gebruiken
  • De mobile 50plusmatch app gebruiken
  • Je profiel wijzigen op elk moment
  • Je instellingen op ieder moment aanpassen

Things2share

Deze leuke functie zorgt ervoor dat je heel makkelijk de berichten van andere leden kunt lezen. Zo kan het maar zo zijn dat je een leuke idee voor een date voorbij ziet komen, maar ook berichten waarin je een fijne dag wordt gewenst komen hier voorbij. Allerlei leuke, vrolijke of interessante boodschappen dus, die worden gedeeld via things2share met andere leden.

Je kunt snel en makkelijk reageren op andere berichten, zodat je op een hele ongedwongen manier contact legt met anderen. Eigenlijk kun je het dus het beste zien als Facebook, of Hyves van vroeger. Wil je zelf ook op berichten reageren, dan heb je wel een betaald lidmaatschap nodig.

Ga mee op date

Bij ‘ga mee op date’ kun je aangeven hoe jouw ideale date eruitziet. Wil je bijvoorbeeld gezellig een bakje koffie samen drinken, ga je liever een lange wandeling maken door het bos of over het strand of wil je liever naar het theater, de bioscoop of een musical?

Hier kun je maximaal drie single activiteiten selecteren die je graag op een eerste date zou willen doen. Ook zie je in het overzicht wat andere leden hebben ingevuld, zodat je ook direct weet wat hen ideale date zou zijn. Zie je iemand die jou wel aanspreekt, dan kun je doorklikken naar het profiel. De drie activiteiten die je gekozen hebt, worden automatisch zichtbaar op je profiel.

Videowall

Op de videowall kun je allemaal verschillende YouTube-filmpjes bekijken die andere 50plusmatch leden hebben geselecteerd. Dit is een leuk extraatje voor als je graag een video met iemand wilt delen of benieuwd bent naar wat andere leden zoal delen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand een video heeft gedeeld van jouw favoriete zanger of band, of van een cabaretier die je leuk vindt. Dit is dan gelijk een mooi moment om een gesprek aan te gaan, om te kijken of jullie nog meer overeenkomsten hebben.

Is de website makkelijk in gebruik?

De datingwebsite heeft een eenvoudige en rustige opmaak wat ervoor zorgt dat je alles snel kunt vinden. De homepagina is heel erg duidelijk, mede door de grote knoppen en de overzichtelijke navigatiebalk. Bovenaan de pagina vind je de meest belangrijke functies zoals je contacten en je berichten. Aan de linkerkant van de website staan de verschillende functies onder elkaar en dit maakt het erg makkelijk om te navigeren op de website.

Kom je er toch niet helemaal uit of heb je nog ergens anders vragen over, dan kun je veel informatie vinden bij de veel gestelde vragen. Ook staat de klantenservice voor je klaar als je hulp nodig hebt. Wanneer het je bijvoorbeeld niet lukt om foto’s toe te voegen dan kun je altijd een e-mail sturen en zorgt het team van 50plusmatch ervoor dat je foto’s worden geplaatst.

Hoe zit het met de veiligheid?

Onze 50plusmatch review is uiteraard niet compleet, zonder naar de veiligheid te kijken. Gelukkig vind de datingwebsite privacy en veilig daten een heel belangrijk onderwerp. Je persoonlijke gegevens worden nooit voor andere doeleinden gebruikt en zullen uiteraard ook nooit worden weergegeven op de website.

Ook kun je bij je instellingen zelf aangeven wie je foto’s kan zien op je profiel. Alle inschrijvingen worden daarnaast met de hand gecontroleerd, zodat jij er zeker van kan zijn dat je niet te maken krijgt met een nepprofiel. Nepprofielen op 50plusmatch worden namelijk direct verwijderd.

Wanneer je online gaat daten bij 50plusmatch doe je dit op een beveiligde verbinding. Daarnaast heb je ook de zekerheid dat de website echt veilig is, aangezien ze twee keurmerken hebben.

Keurmerk Veilig Daten

Met dit keurmerk laat de datingwebsite zien dat ze door een lijst van verschillende criteria op het gebied van veiligheid zijn gekomen. Op deze manier weet je zeker dat ze altijd eerlijk communiceren over de verschillende abonnementen, dat je terug kunt bij de goede klantenservice en dat ze direct optreden tegen fraude en oplichterij. Dit maakt de datingwebsite erg betrouwbaar.

Thuiswinkel waarborg voor 50plusmatch

Daarnaast beschikt de website ook over de Thuiswinkel waarborg, zodat je gerust online aankopen kunt doen via de webwinkel. Alle datingwebsites die dit keurmerk hebben, voldoen aan de verschillende eisen op het gebied van financiële stabiliteit, veiligheid en wet- en regelgeving.

Hoe bekend is 50plusmatch?

De datingwebsite scoort goed bij de 50-plussers in Nederland en heeft al verschillende awards in de wacht mogen slepen. Bij het programma Radar werd de website als beste boorbeeld in de categorie datingsites van de Thuiswinkel Awards. Daarnaast is 50plusmatch ook favoriet bij Vara Kassa.

Reclame of marketing zul je niet snel zien van de datingsite. Doordat zij zich richten op een specifieke doelgroep en een duidelijke profilering hebben, weten de 50-plussers hun weg naar de website automatisch te vinden. Wel proberen zij hun naamsbekendheid te vergroten via sociale media. Hier gaan ze vooral in op de actualiteiten, plaatsen nieuwtjes en blogs.

Dating tips en adviezen

Op de website van 50plusmatch dating vind je vaste bloggers die regelmatig korte artikelen schrijven over de liefde, daten en alles wat daarbij komt kijken. Je zou hier onder andere een artikel kunnen lezen met tips over hoe je een eerste afspraak nou precies aanpakt.

Daarnaast is er ook een kopje ‘advies en tips’ op de website te vinden. Hier kun je nog wat extra informatie vinden over waar je op kunt letten. Zo geven ze je als tip bijvoorbeeld om je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen maar ook verschillende tips over hoe en waar je het beste af kunt spreken.

Voor individuele vragen kun je contact opnemen met de klantenservice. Helaas hebben ze geen coach beschikbaar die je kan voorzien van professioneel dating advies.

Hoe werkt het inschrijven?

Het inschrijven op 50plusmatch kost je niet veel tijd. Uiteraard begin je met het bedenken van een gebruikersnaam en een goed wachtwoord, daarnaast moet je ook je e-mailadres opgeven. Daarna komen er een aantal vragen voorbij, zodat de datingwebsite je wat beter kan leren kennen. Aan de hand van die antwoorden word je gekoppeld aan andere singles.

Sommige vragen ben je verplicht om in te vullen. Dit zijn vragen als je geboortedatum, in welke provincie je woont, of je kinderen hebt en wat je opleidingsniveau is. Vragen over je beroep, woonplaats en of je wel of niet rookt, zijn niet verplicht om in te vullen. Wel doe je er goed aan alles zoveel mogelijk te beantwoorden, zodat andere leden een duidelijk beeld van je hebben.

Uiterlijk

Na de standaard vragen komen er een aantal vragen over je uiterlijk. Ook deze vragen zijn niet verplicht, maar wel verstandig om in te vullen. Zo kun je hier informatie kwijt over je lengte en postuur, maar ook over je haarkleur en je kleur ogen. Ook wordt er aan je gevraagd welke krant je graag leest, wat je lievelingsfilm is, welk nummer er bij jou vaak aan staat en wat het mooiste boek is dat je ooit hebt gelezen.

Waar ben je naar op zoek?

De volgende vragen gaan over waar jij naar op zoek bent. Ben je op zoek naar een nieuwe liefde, of meer naar vriendschap? Ook is er de ruimte om te vertellen naar wat voor een persoon je precies op zoek bent. Ook kun je hier uiteraard aangeven wat voor een persoon jij bent. Zorg ervoor dat jij jezelf goed voorstelt zodat de ander een duidelijk beeld van je krijgt.

Hierna hoef je alleen nog maar je interesses aan te vinken en je foto’s te uploaden. Er is een lange lijst met opties aanwezig om aan te geven wat je graag in je vrije tijd doet, verdeeld onder verschillende categorieën. Denk hierbij aan sport, muziek en kunst. Je kunt maximaal tien interesses aanklikken die vervolgens allemaal op je profiel komen te staan. Je profielfoto moet een duidelijke en recente foto van jezelf zijn waarop je duidelijk in beeld bent, en je mag maximaal 10 foto’s toevoegen.

Wat zijn de kosten van een abonnement?

Zoals je hierbij al hebt gelezen kun je met een gratis account al van veel handige en leuke functies gebruik maken. Toch heeft ook een betaald abonnement zo zijn voordelen, al is het alleen maar omdat je dan ook echt met andere leden in contact kan komen. Naast de functies die beschikbaar zijn voor leden met een gratis account, kun je als betaald lid ook nog berichten sturen, chatten, videobellen, zien wie jouw profiel heeft bekeken, samen een quiz spelen en meedoen op things2share.

De kosten van een abonnement hangen af van de periode die je hiervoor kiest.  De verschillende periodes, samen met de prijzen, vind je hieronder:

Prijzen 50plusmatch dating:

Maandelijksabbonement €29,95 per maand
3 maanden voor €59,85 €19,95 per maand
6 maanden voor €89,70 €14,95 per maand
1 jaar voor €119,40 €9,95 per maand
Vergelijk hier prijzen met andere sites

Hoe kan ik het lidmaatschap bij 50plusmatch stopzetten?

Wil je geen gebruik meer maken van je betaalde account omdat je de liefde van je leven al gevonden hebt, of vanwege een andere reden? Dan kun je deze natuurlijk zelf opzeggen. Dit kan door bij je profiel te klikken op ‘mijn instellingen wijzigen’ en vervolgens bij type lidmaatschap aan te geven dat je de automatische incasso stop wilt zetten.

Uiteraard kun jij je ook binnen 14 dagen na het aangaan van een betaald account gebruik maken van je herroepingsrecht. Wanneer je binnen deze dagen geen gebruik hebt gemaakt van de premium functies, heb je er recht op je geld terug te krijgen.

Bereikbaarheid klantenservice 50plusmatch

De klantenservice van 50plusmatch is erg persoonlijk en snel. Als je een e-mail naar hen stuurt, garanderen zij jou dat je snel en direct een antwoord terug krijgt. Op deze manier kunnen zij hun naam hooghouden doordat ze een snelle, persoonlijke en vriendelijke service aanbieden. Ook kun je ze bellen, ze zijn echter alleen op dinsdag bereikbaar van 10:00 uur tot 14:00 uur.

FAQ 50plusmatch

Is er een versie van 50plusmatch voor mobile?

Naast een datingwebsite heeft 50plusmatch ook een mobile versie. Deze datingapp van 50plusmatch vind u in onze beste dating app lijst.

Hoe kan ik 50plusmatch vergelijken met andere apps?

Zoals je in onze review kan lezen is 50plusmatch een zeer solide app. Maar om te weten of het de beste app voor jouw wil je de app vergelijken met andere datingapps. Klik hier voor onze datingvergelijker. Hier kun je filteren op 50 plus, 60 plus, gratis dating sites, betaald en nog vele andere criteria.

Laat hieronder een reactie achter