Beste Datingsite vergelijken Nederland
In 5 stappen naar het perfecte dating profiel

Hoe zorg je ervoor dat mensen nieuwsgierig worden, jouw profiel bezoeken en je een bericht sturen? Dit doe je door je te onderscheiden van alle andere profielen.

1. Less is more!

Kunst van het weglaten. Probeer zo origineel en volledig mogelijk te zijn. De uitdaging is dat je profiel kort, bondig en overzichtelijk wordt geschreven. Zet dus niet je complete levensverhaal in je profiel. Door jezelf te onderscheiden wek je al snel nieuwsgierigheid op. De nieuwsgierigheid leidt vaak tot het versturen van berichten.

2. Trek de aandacht!

Vertel krachtig wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je zoekt. Benoem sterke punten en laat je zwakke punten achterwege of zorg dat hier de nadruk niet op ligt. Het bevat uitsluitend feiten. Denk tijdens het invullen van je profiel goed na over wie je bent, wat je zoekt, wat je idealen en dromen zijn. Dit laat je in je profiel goed naar voren komen. Zorg er wel voor dat je altijd eerlijk bent, overdrijven mag, maar blijf bij de realiteit. Schrijf niet over negatieve onderwerpen zoals mislukte relaties. Zorg ervoor dat je een positieve en zelfverzekerde indruk achter laat.

3. Leuke foto!

Gebruik een foto waar je gezicht goed op te zien is, je haar in model is en waar je het liefst lachend op staat. Uit onderzoek is gebleken dat foto’s waar lachende mensen op staan de meeste aantrekkingskracht hebben. Het is belangrijk dat de foto scherp en duidelijk is, zodat ook de oogkleur goed gezien kan worden. Kies eventueel ook foto’s die iets over je zeggen zoals je hobby of droom.

4. Profiel update!

Zorg dat je opvalt. Door je profiel regelmatig te updaten zorgen sommige datingsites ervoor dat je profiel goed zichtbaar is. Hoe meer ervaring je hebt met het online daten, hoe makkelijker het wordt om iets over jezelf te vertellen. Zet een herinnering in je agenda om één keer per week of per maand je profiel te verrijken met nieuwe of extra informatie. Hiermee maak je het voor anderen interessant.

5. Taalgebruik!

Let op je taalgebruik en voorkom spelfouten. Het is namelijk een van de grootste irritaties van online daters als zij zien dat spel- en/of typefouten worden gemaakt. Mensen nemen profielen die dit soort fouten bevatten minder snel serieus. Als je moeite hebt met spelling zet je tekst dan in bijvoorbeeld Word en kopieer de tekst vervolgens in je profiel. Het is natuurlijk ook verstandig om een vriend of vriendin je tekst te laten lezen.

Laat hieronder een reactie achter