Zo werkt ‘t bij Best Buddies

Wil je van betekenis zijn voor een ander? Door Buddees met Buddies te matchen, brengt BestBuddies jongeren met en zonder beperking dichter bij elkaar. Goeie match? Dan is het een kwestie van doen, creëer met elkaar de leukste herinneringen. Gewoon op je eigen manier, zonder poespas.

Kennismaken

We willen je graag beter leren kennen. Meld je aan en we nemen contact met je op.

Prematch

Hoe beter jij bij een buddy of buddee past, hoe leuker het is. De match wordt begeleid door onze buddycoaches.

Ontmoet

Zomaar even 'ja ik wil' zeggen, dat hoeft natuurlijk niet. Maak eerst kennis met andere buddies en ontdek jezelf en elkaar.

Share the fun

Heb jij precies de juiste buddy of buddee gevonden? Ga dan samen leuke dingen doen. Deel je ervaringen met de wereld!

Samen staan we sterk

Wij inspireren je graag om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen. Wij zijn er trots op en laten dat graag zien.

 

Wil jij ons team versterken? Check de vacatures!

Laura Siecker, Marketing & Communicatie Manager

Laura is de spil van de interne organisatie en is het eerste aanspreekpunt voor sponsoren en partners. Daarnaast weet zij alles van marketing, communicatie en evenementen. 

E-mail laura.siecker@bestbuddies.nl
Telefoon +31 6 37235961
Laura Siecker | Linkedin

Mariska Loorbach, REGIO COÖRDINATOR Overijssel

Een regiocoördinator is het aanspreekpunt en contactpersoon voor zowel buddykoppels, vrijwilligers als de persoonlijke begeleiders in een bepaalde regio. Mariska zorgt ervoor dat alles binnen haar werkgebied Zwolle, Kampen, Deventer en Apeldoorn soepeltjes verloopt. 

E-mail mariska.loorbach@bestbuddies.nl
Telefoon +316 159 27 490

Lisa Postma, regio coördinator Groningen

Een regiocoördinator is het aanspreekpunt en contactpersoon voor zowel buddykoppels, vrijwilligers als de persoonlijke begeleiders in een bepaalde regio. Lisa zorgt ervoor dat alles binnen haar werkgebied Groningen en Assen soepeltjes verloopt. 

E-mail lisa.postma@bestbuddies.nl
Telefoon +316 274 08 335

Sophie de Bruin, REGIO COÖRDINATOR Den Haag, Haarlem, Leiden & Bollenstreek

Een regiocoördinator is het aanspreekpunt en contactpersoon voor zowel buddykoppels, vrijwilligers als de persoonlijke begeleiders in een bepaalde regio. Sophie zorgt ervoor dat alles binnen haar werkgebied Den Haag, Haarlem, Leiden en Bollenstreek soepeltjes verloopt. 

E-mail sophie.debruin@bestbuddies.nl
Telefoon +316 23262458

Lucy Willems, REGIO COÖRDINATOR Twente

Een regiocoördinator is het aanspreekpunt en contactpersoon voor zowel buddykoppels, vrijwilligers als de persoonlijke begeleiders in een bepaalde regio. Lucy zorgt ervoor dat alles binnen haar werkgebied Hengelo, Almelo en Enschede soepeltjes verloopt. 

E-mail lucy.willems@bestbuddies.nl
Telefoon +316 114 02 268

 

Karen de Vos, Trainingen en REGIO COÖRDINATOR Brabant

Een regiocoördinator is het aanspreekpunt en contactpersoon voor zowel buddykoppels, vrijwilligers als de persoonlijke begeleiders in een bepaalde regio. Karen zorgt ervoor dat alles binnen haar werkgebied  Nijmegen, Arnhem, Tilburg, Eindhoven, Breda en Den Bosch soepeltjes verloopt. 

E-mail karen.devos@bestbuddies.nl
Telefoon +316 239 06 632

Léonie van der Spaan, Regio coördinator Middelharnis e.o.

Een regiocoördinator is het aanspreekpunt en contactpersoon voor zowel buddykoppels, vrijwilligers als de persoonlijke begeleiders in een bepaalde regio. Léonie zorgt ervoor dat alles binnen haar werkgebied Goes en Middelharnis soepeltjes verloopt. 

E-mail leonie.vanderspaan@bestbuddies.nl
Telefoon +316 200 70 167
 

 

Marlou Brouwers REGIO COÖRDINATOR Limburg

Een regiocoördinator is het aanspreekpunt en contactpersoon voor zowel buddykoppels, vrijwilligers als de persoonlijke begeleiders in een bepaalde regio. Marlou zorgt ervoor dat alles binnen haar werkgebied Sittard, Venlo, Maastricht en Roermond soepeltjes verloopt. 

E-mail marlou.brouwers@bestbuddies.nl
Telefoon +316 147 23 712

Ambassadeurs

BestBuddies Nederland vindt het belangrijk dat de jongeren met een verstandelijke beperking zelf kunnen vertellen over hun wensen, behoeften en hun ervaringen. In plaats van vóór de jongeren te spreken, laten wij de jongeren met een licht verstandelijke beperking zelf vertellen hoe het leven met een beperking er uit ziet en wat zij wenselijk vinden om hun positie te verbeteren of versterken.

Aytac, Ambassadeur Limburg

Aytac is al jarenlang ongelofelijk gedreven in zijn rol als ambassadeur. Hij laat zich door niets of door niemand weerhouden om zijn verhaal te vertellen. Soms maakt hij daarvoor lange treinreizen, maar Aytac is er altijd bij! Zijn passie voor sport komt goed van pas bij BestBuddies Sport, maar het mooiste aan Aytac is zijn gevoel voor humor!

Aytac | Facebook 

 

José, Ambassadeur Noord-Holland

José laat geen student onopgemerkt aan zich voorbij gaan. Ze stapt op iedereen af en verteld vol passie over BestBuddies. Een beperking hoeft volgens José geen drempel voor het opbouwen van een mooie vriendschap te zijn. Ze opende al eens de beurs in Amsterdam en ook aan de pers vertelt José graag haar verhaal. 

José | Facebook 

Dennis, Ambassadeur Zuid-Holland

Dennis is in zijn rol als ambassadeur uitgegroeid tot koning van de speeches. Bij ieder BestBuddies evenement houdt Dennis een geweldige zelfgeschreven toespraak. De BestBuddies CV van Dennis is inmiddels pagina´s lang: van gesprekken bij fondsen en scholen tot aan campagnes en interviews op radio en TV. Hij doet het allemaal!

Dennis | Facebook 

Michael, Ambassadeur Goeree-Overflakkee

Michael startte in 2011 als één van onze eerste ambassadeurs. Hij is al jaren actief bij BestBuddies en dat doet hij met hart en ziel. Op Goeree is hij actief bij evenementen, maar ook de media staat hij graag te woord. Met zijn geweldige gevoel voor humor steelt Michael vaak de show. 

Michael | Facebook 

Marlinda, Ambassadeur Noord-Brabant

Met haar fantastische presentatie bij het Oranjefonds zorgde Marlinda er in 2013 voor dat BestBuddies de Kroonappel won. Gelukkig ging ze niet naast haar schoenen lopen, want ze geeft nog met net zoveel enthousiasme presentaties voor studenten. En wie goed heeft opgelet krijgt van Marlinda een prachtige zelfgemaakte boekenlegger! 

Marlinda | Facebook 

Ricardo, ambassadeur Flevoland

Ricardo is de sportheld onder onze ambassadeurs. Bij de Special Olympics 2015 in Los Angeles won hij maar liefst twee gouden en een zilveren medaille bij het inline skaten! Een presentatie geven voor BestBuddies Sport kan hij dan ook als de beste. We gaan nog veel van deze sportieve man horen!

Ricardo | Facebook

Mark, Ambassadeur Zuid-Holland

Waar Mark is, daar is het feest! Altijd vrolijk en enthousiast staat hij klaar om studenten, bedrijven en media te woord te staan. Grote vent, klein hartje. Mark weet zeker ook te ontroeren, wanneer hij vertelt over hoeveel zijn buddy Frank voor hem betekent. 

Mark | Facebook

Bianca, Ambassadeur Friesland

Als Bianca aan het woord is, zullen we weinig studenten zijn die door haar heen praten. Ze vertelt haar verhaal vol passie en weet duidelijk uit te leggen waarom het van belang is dat je naar elkaar luistert en resprect hebt voor elkaar. Voor de klas staan vindt ze best spannend, maar voor BestBuddies stapt ze over die drempel heen. Respect!

Bianca | Facebook 

 

Martijn, ambassadeur Groningen

Waar Martijn de mogelijkheid krijgt, neemt hij meteen het woord. Honderduit kan hij vertellen over BestBuddies en zijn buddy Jelco. Samen gaan ze regelmatig een flink stuk wandelen en dat maakt Martijn ook tot een geweldige ambassadeur voor de BestBuddies Friendship Walk. 

Gonnie, Ambassadeur Zuid-Holland

Gonnie stelt zichtzelf het liefst voor als ¨Ambassadeur, Senior¨. Terecht, want ze hoort als sinds 2011 bij ons team van trouwe ambassadeurs. Van studenten tot koningin Máxima; Gonnie stapt op iedereen af, stelt haar vragen en vertelt haar verhaal. 

Jens, Ambassadeur Friesland

Net begonnen als ambassadeur in opleiding en méga gedreven! Jens heeft inmiddels zijn eerste trainging al gevolgd en is klaar voor het werven van nieuwe buddies. Jens is daarnaast actief in het social media-team van BestBuddies. Twitteren en "Facebooken" over BestBuddies? Vraag aan Jens de juiste #hashtag! 

Jens | Facebook 

 

Martijn, ambassadeur Overijssel

Als Martijn begint te praten, dan houdt hij niet meer op. Dat komt door zijn betrokkenheid en passie voor het vinden van een goede buddy voor iedereen. Tijdens de trainingen heeft Martijn geleerd zijn verhaal bondiger te vertellen en ook daar is hij inmiddels heel goed in geworden. Een vraag over BestBuddies? Stel hem dus gerust aan Martijn. 

Martijn | Facebook

 

Seline, Ambassadeur Overijssel

Seline is inmiddels zeer ervaren als ambassadeur bij BestBuddies. Zij is niet alleen goed in het vertellen waarom vriendschap voor iedereen van belang is, ze maakt ook nog eens prachtige kunstwerken. Deze kunstwerken mogen wij bij zeer speciale gelegenheden cadeau geven aan vrienden van BestBuddies. 

Seline | Facebook 

 

Clyde, Ambassadeur Zuid-Holland

Clyde is sinds de zomer van 2015 ambassadeur in opleiding. Nog vóór zijn eerste ambassadeurstraing ging hij mee naar een stagemarkt in Leiden. Daar leerde hij van Mark de fijne kneepjes van het ambassadeurs-vak. Clyde kan vol enthousiasme vertellen over zijn buddy Hugo, maar praat het liefst over zijn grote passie: auto´s. 

Clyde | Facebook 

Kevin, Ambassadeur Rotterdam

Kevin besloot in de zomer van 2015 ambassadeur te willen worden voor BestBuddies. Vol enthousiasme voglt hij nu de trainingen. Daarnaast brengt hij samen met zijn buddy Paul de opgedane kennis meteen in de praktijk. Samen zorgen zij ervoor dat heel Rotterdam en omgeving straks goed geinformeerd is over het belang van vriendschap.

Kevin | Facebook 

Suzanne, Ambassadeur Twente

Suzanne weet met haar vrolijke lach en mooie verhaal vele studenten te enthousiasmeren voor BestBuddies. Ze vergezelt ons daarnaast ook graag naar afspraken bij fonsen of banken. Met haar grote hart zorgt ze voor het onstaan van vele mooie vriendschappen, ook binnen de groep ambassadeurs zelf. 

Suzanne | Facebook

 

Kelly Penders, Matchmaker Limburg

Kelly is naast student ook matchmaker regio Limburg bij BestBuddies. Zij is gefocust op de connectie tussen potentiële buddykoppels om zo prachtige vriendschappen tot stand te brengen. 

Fabian Luiten, Matchmaker Den Haag

Fabian is naast student ook matchmaker regio Den Haag bij BestBuddies. Hij is gefocust op de connectie tussen potentiële buddykoppels om zo prachtige vriendschappen tot stand te brengen. 

Swaen Reijnders, matchmaker Limburg

Swaen is naast student ook matchmaker regio Limburg bij BestBuddies. Zij is gefocust op de connectie tussen potentiële buddykoppels om zo prachtige vriendschappen tot stand te brengen. 

Ruben Polderman, PRO-BONO CONSULTANT

Strategische brainstormsessies? Ruben staat voor aan! Samen met BestBuddies kijkt hij naar nieuwe strategieën en businessmodellen.
Ruben Polderman | LinkedIn

Frank Pijnenborg, buddy/adviseur

Al jaren betrokken bij BestBuddies als buddy en een vat vol met kennis. Ooit begonnen als student en nu gebruikt hij zijn kennis vanuit het werkveld om BestBuddies vooruit te helpen. 
Frank Pijnenborg | LinkedIn 

Hidde-Jan Beukers, buddy/adviseur

Al jaren betrokken bij BestBuddies als buddy en een vat vol met kennis. Ooit begonnen als student en nu gebruikt hij zijn kennis vanuit het werkveld om BestBuddies vooruit te helpen. 
Hidde-Jan Beukers | LinkedIn

Paul van Vliet, coach ambassadeurs

Naast dat Paul buddy is van Kevin zet hij zich in als coach van onze ambassadeurs. Als student Onderwijskunde ontwikkelt hij het trainingsprogramma en begeleidt hij de ambassadeurs in de praktijk bij het vertellen van hun verhaal aan media, scholen, fondsen en bedrijven. 

Paul van Vliet | LinkedIn

Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon is er in principe voor iedereen die aangesloten is bij BestBuddies en kan helpen bij het oplossen van problemen en conflicten. Ook is zij het aanspreekpunt voor medewerkers, vrijwilligers en Buddies aangesloten bij BestBuddies die te maken hebben met ongewenst gedrag, zoals bijvoorbeeld seksuele intimidatie, pesten, agressie en geweld of discriminatie. 

Vertrouwenspersoon: Esseline McKenzie
Email: e.mckenzie@upcmail.nl
Telefoonnummer: 06-33870706

Bestuur

BestBuddies Nederland werkt met een (onbezoldigd) statutair stichtingsbestuur.
Het bestuur toetst de initiatie en uitvoering van de activiteiten aan de missie en visie. 

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling van BestBuddies Nederland bestaat uit een groep mensen die de organisatie een warm hart toedraagt.

Regio Manager West

Bevlogen, resultaatgericht, energiek. 

Wij zoeken een enthousiaste en daadkrachtige regio manager (m/v). BestBuddies doet het “anders” net als jij. Wij gaan uit van de eigen kracht van het individu. Geen eindeloze regeltjes, maar zorgen dat mensen het zelf regelen en in hun eigen kracht komen te staan. Met een team van club managers zorg je dat BestBuddies zichtbaar is in de buitenwereld en weet je gemeentes, instellingen en partners te overtuigen van de kracht van onze missie. Je krijgt de kans echt iets te betekenen voor jongeren met een verstandelijke beperking. De werktijden kunnen onregelmatig zijn, maar je hebt ook een zekere vrijheid in eigen indeling.

Vooralsnog is de regio West ingedeeld via de driehoek Alkmaar-Rotterdam-Utrecht.

Volledige vacature

Je motivatie en CV graag sturen voor 21 juli 2018 naar: bestuur@bestbuddies.nl

Directeur

Bevlogen, resultaatgericht en energieke multitasker 

Wij zoeken een enthousiast en daadkrachtige directeur, op zoek naar een uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Een functie waarin je de komende 2 tot 3 jaar je ambities kunt invullen.

Volledige vacature

Voor meer informatie mag je contact opnemen met Rob Pennings, Bestuursvoorzitter BestBuddies Nederland. Tel: 085-4019185

Je motivatie en CV graag sturen voor 15 juni 2018 naar: bestuur@bestbuddies.nl

Regio Manager

Bevlogen, resultaatgericht, energiek. 

Wij zoeken een enthousiaste en daadkrachtige regio manager (m/v). BestBuddies doet het “anders” net als jij. Wij gaan uit van de eigen kracht van het individu. Geen eindeloze regeltjes, maar zorgen dat mensen het zelf regelen en in hun eigen kracht komen te staan. Met een team van club managers zorg je dat BestBuddies zichtbaar is in de buitenwereld en weet je gemeentes, instellingen en partners te overtuigen van de kracht van onze missie. Je krijgt de kans echt iets te betekenen voor jongeren met een verstandelijke beperking. De werktijden kunnen onregelmatig zijn, maar je hebt ook een zekere vrijheid in eigen indeling.

Vooralsnog is de regio Zuid  ingedeeld van Noord-Limburg tot West-Brabant inclusief de Betuwe, Arnhem en Nijmegen.

Volledige vacature

Je motivatie en CV graag sturen voor 1 juli 2018 naar: bestuur@bestbuddies.nl

 

Matchmaker

Verbinder met mensenkennis en organiserend vermogen

Bij de vriendschappen die wij van BestBuddies faciliteren houden wij rekening met tal van factoren zoals regio, interesses en hobby’s zoals sport. Om de vrijwilligers te koppelen hebben we contacten met (hoge) scholen, universiteiten, zorginstellingen. Als Matchmaker begeleid je het proces van het ontstaan van een belangrijke vriendschap. Het is van belang dat je naast de factoren die je op het aanmeldingsformulier kan lezen ook rekening houdt met persoonlijkheid. Hiervoor is het van belang dat je een stevige portie mensenkennis hebt. Het bij elkaar brengen van mensen, dat is wat je inspireert en waar je je voldoening uithaalt.

We ontvangen jouw reactie met motivatie en CV graag  mailen naar: leonie.vanderspaan@bestbuddies.nl. Voor informatie over de functie kun je terecht bij Léonie van der Spaan, telefoon 06-20070167.

Volledige vacature

Stagiair Eventmanager Friendship Walk

Creatief organisatie talent met realisatiekracht (onbezoldigd) 

De Friendship Walk is een evenement wat in alle landen waar BestBuddies actief is plaatsvindt en is een moment waarop de vriendschappen die ontstaan zijn via BestBuddies gevierd  worden. Het is een groot evenement waar naast de ‘Walk’ ook verschillende optredens plaatsvinden. Binnen het thema vriendschap, verbinding en inspiratie wordt het programma opgesteld. Als Eventmanager ben je mede verantwoordelijk om deze dag van A tot Z te organiseren. 

Voor informatie over de functie of procedure kun je terecht bij Laura Siecker op 
085-401 9185 of mail naar info@bestbuddies.nl

Clubmanager BestBuddies

Bevlogen netwerker met organisatorische skills

BestBuddies bestaat 10 jaar en heeft een netwerk van 48 clubs opgebouwd verdeeld over verschillende provincies. Hierin zijn wekelijks ca. 750 vrijwilligers actief. Deze vrijwilligers begeleiden wij bij het aangaan van vriendschappen met jongeren met een verstandelijke beperking. Hierdoor versterken wij het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van onze jongeren. Om met een landelijke dekking meer jongeren te kunnen bereiken zullen wij de komende jaren uitbreiden van 48 naar 60 clubs verspreid over het hele land. 

Als clubmanager zorg je er voor dat de activiteiten binnen jouw clubs goed verlopen en je geeft leiding aan alle processen die daarvoor van belang zijn.


Voor informatie over de functie of procedure kun je terecht bij Laura Siecker op 06-37235961 of mail naar laura.siecker@bestbuddies.nl

Het draait om verbinding.

Waar staan we voor?
BestBuddies legt verbindingen. Verbindingen die ervoor zorgen dat mensen zich gelukkiger en zelfverzekerder voelen.

Vriendschap is een basisvoorwaarde voor geluk
En geluk is tenslotte voor iedereen. Daarom inspireert BestBuddies jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. Wij inspireren deze jongeren om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen. Wij zien vriendschap als instrument om de sociale acceptatie en integratie in de maatschappij van jongeren met een licht verstandelijke beperking te verbeteren en gevoel van eigenwaarde te versterken.

Onze activiteiten richten zich o.a. op de volgende onderdelen van het leven van jongeren:
•            Vrijetijdsbesteding
•            Sport
•            Werk

Inzet & betrokkenheid
BestBuddies is een vrijwilligersorganisatie met ondersteuning van een klein landelijk bureau en regionaal team. Transparantie en directe betrokkenheid staan centraal bij onze organisatie.
De decentrale clubs zijn voor jongeren zeer toegankelijk en worden meestal vanzelf onderdeel van het dagelijks leven. Op landelijk niveau worden nieuwe diensten ontwikkeld, vrijwilligerstrainingen samengesteld en samenwerkingen met partners en fondsen gerealiseerd. Het landelijk bureau bestaat uit een directeur, een programmamanager en een stafmedewerker. Samen ondersteunen zij de clubs waar dan ook in Nederland om activiteiten te ontplooien, groot en klein.

Clubs
De kern van de organisatie zijn onze clubs. Deze clubs zijn regionaal georganiseerd en verbinden de regionale vriendschapskoppels met elkaar. Op deze manier wordt een netwerk gecreëerd waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. De club organiseert ook een aantal keer per jaar een groepsactiviteit.

Voor vrijwilligers organiseert de club intervisiebijeenkomsten en faciliteert training van nieuwe vrijwilligers. Op regionaal niveau zijn de clubs voor een groot deel zelfredzaam. Zelfstandig organiseren zijn wervingsactiviteiten voor nieuwe vrijwilligers en onderhouden het netwerk met onderwijs- en zorginstellingen. Elke club heeft een clubmanager die wordt begeleid door een regio-coördinator. Via de programmamanager is er een korte lijn met het landelijk bureau.

Ambassadeurs
BestBuddies Nederland vindt het belangrijk dat de jongeren met een verstandelijke beperking zelf kunnen vertellen over hun wensen, behoeften en hun ervaringen. In plaats van vóór de jongeren te spreken, laten wij de jongeren met een licht verstandelijke beperking zelf vertellen hoe het leven met een beperking er uit ziet en wat zij wenselijk vinden om hun positie te verbeteren of versterken.

Profiel

Organisatie
BestBuddies is een Maatschappelijke beweging die jongeren met én zonder licht verstandelijke beperking bij elkaar brengt en hen inspireert om elkaar het beste van zichzelf te geven. Dit doen we in Nederland al vanaf 2005.

Inmiddels zijn er elk jaar zo’n 600 vrijwilligers actief die met elkaar leuke dingen doen zoals het organiseren van activiteiten. Met vriendschap en plezier als sleutelinstrumenten versterken we het gevoel van eigenwaarde, verbeteren de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking en bevorderen de participatie in de maatschappij.

Deelname aan BestBuddies is in beginsel kosteloos. Onze activiteiten worden bekostigd door financiering vanuit fondsen en samenwerking met het bedrijfsleven, onderwijs- en zorginstellingen.

Toezicht & kwaliteit
BestBuddies is een stichting en werkt met een statutair bestuur. Het bestuur is onbezoldigd en draagt de verantwoordelijkheid voor het bestuur van de stichting en de toetsing en uitvoering van de activiteiten volgens de missie en visie.

In ons comité van aanbeveling zitten vertegenwoordigers van fondsen, zorgbestuurders en initiatiefnemers van BestBuddies.

BestBuddies beschikt over de ANBI goede doelen status. Dit houdt in dat de activiteiten en verslaglegging voldoen aan de wettelijke voorwaarden die hiervoor worden gesteld.

Wervingscampagne

Vind jij dat vriendschap voor iedereen is? Help jij ons meer vrijwilligers te werven? Dowload de flyer en poster en verspreid de boodschap van BestBuddies. 

Hulp bij publicatie

Heeft u een bijdrage geleverd aan BestBuddies en wilt u ons opnemen in een publicatie, brochure of een redactioneel artikel? We helpen u daar graag bij. In de meeste gevallen kunnen we u helpen aan het juiste beeldmateriaal. Wil u meer weten? Neem contact op met Laura Siecker of bel 085-4019185

Pers, media en PR

Bent u een persrelatie? BestBuddies Nederland helpt u graag verder met een digitale persmap. Daarin zit o.a. het logo van BestBuddies, aangevuld met foto's geschikt voor publicatie. Wil u meer weten? Neem contact op met Laura Siecker of bel 085-4019185 en zij helpt u graag verder.

Paul en Kevin schitteren in filmpje van Oranje Fonds

BestBuddies werkt al een aantal jaar samen met het Oranje Fonds aan een gezamelijk doel; enerzijds sociale samenhang en anderzijds de sociale participatie bevorderen.

Om dit doel te bereiken is het Oranje Fonds gestart met de campagne Maatjes Gezocht. Onze ambassadeur Kevin en zijn buddy Paul hebben met veel plezier meegewerkt aan deze campagne. Eén ding is duidelijk, ze zijn echte vrienden! 

Bekijk het filmpje hier

Friendship Walk: POSITIVITEIT, PARTICIPATIE EN VRIENDSCHAP STAAN CENTRAAL IN ZAANDAM

Op zaterdag 17 september 2016 liepen ruim 300 wandelaars tijdens het Dam tot Dam weekend in Zaandam de BestBuddies Friendship Walk. Bij deze wandeltocht van 5 kilometer lag de nadruk op vriendschap, participatie en verbinding. De Friendship Walk is geschikt voor iedereen; van jong tot oud, mèt en zonder beperking. Hierdoor is deze wandeltocht het eerste inclusieve wandelevenement voor vriendschap.

De wandeling is tot stand gekomen door de samenwerkende partijen Albert Heijn, BestBuddies Nederland en de organisator van de Dam tot Damloop, Le Champion

BestBuddies werkt met Fonds Verstandelijke Gehandicapten aan nieuwe technologie voor ondersteuning Buddy-vriendschappen

Het Fonds Verstandelijk Gehandicpaten heeft in april kenbaar gemaakt BestBuddies te willen ondersteunen met een bijdrage van 60.000 euro. Dit bedrag zal ten goede komen aan het realiseren van meer Buddy-vriendschappen en het opstarten van nieuwe BestBuddies Clubs binnen het project Schaalvergroting.

Daarnaast wordt in samenwerking met het Fonds Verstandelijk Gehandicapten gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om meer inzicht te krijgen in het effect van de Buddy-vriendschappen. Op die manier kan BestBuddies in kaart brengen op welke wijze de vriendschappen bijdragen aan de uitbreiding van het sociaal netwerk en het vergroten van de zelfredzaamheid. De resultaten die hieruit naar voren komen kunnen worden gebruikt in het optimaliseren van de training van vrijwilligers en de coaching van Buddykoppels. 

Wervingscampagne

Bij een nieuw jasje horen ook mooie nieuwe flyers en posters! Grace en Lorraine zijn de stralende gezichten in onze nieuwe wervingscampagne! Wat kun jij doen om voor iedereen vriendschap mogelijk te maken? 

  • Download onze flyer en/of poster
  • Print deze uit en hang het voor je raam; 
  • Verspreid het bij jou op school, op jouw sportvereniging, of bij jou in de buurt; 
  • #ShareTheFun! 

BestBuddies NEWS

Wil jij ook altijd van alles op de hoogte zijn? BestBuddies NEWS | Februari 2016 is uit. Klik snel hier en lees het laatste nieuws over BestBuddies, bijzondere verhalen van koppels en groepsactiviteiten bij jou in de buurt. 

Heb jij een mooi verhaal? Organiseer jij een leuke groepsactiviteit? Of heb jij andere leuke ideeën voor in nieuwsbrief? Mail het naar info@bestbuddies.nl

BESTBUDDIES VERDUBBELT AANTAL VRIENDSCHAPPEN MET HULP VAN ORANJE FONDS

BestBuddies ontving op 13 februari een bijdrage van €135.000 van het Oranje Fonds voor het project ‘Schaalvergroting BestBuddies’. Nu de organisatie de stabiele basis heeft gelegd voor kwalitatieve groei focust BestBuddies zich vanuit de inmiddels bewezen clubstructuur op uitbreiding van het aantal matches. Het bestuur heeft de doelstelling uitgesproken om het aantal vriendschappen en clubs in de aankomende jaren te verdrievoudigen.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Wij kennen Stichting BestBuddies al vanaf de beginjaren. Het is mooi om te zien hoe zij mensen met en zonder beperkingen met elkaar verbinden. We ondersteunen hun ambitie om nog verder te groeien en uit te breiden dan ook van harte. Het Oranje Fonds zorgt voor meer betrokkenheid in de samenleving. BestBuddies levert daar een prachtige bijdrage aan.”

 

BestBuddies in de media

Steeds vaker wordt BestBuddies benaderd door de media. Ben je benieuwd naar wat we allemaal doen? Hier alvast een voorproefje. 

Herken je ons nog?

Eindelijk is het zo ver! Met gepaste trots stellen we je de nieuwe website en vernieuwde huisstijl voor. Het vertrouwde logo is gebleven, evenals de herkenbare kleuren van BestBuddies.

Dat het bij BestBuddies om mensen gaat, zal je waarschijnlijk niet ontgaan. Verder is het nu makkelijker dan ooit om ons te volgen via social media. Laat gauw iets van je horen via Facebook of Twitter? Grote kans dat jouw bericht op de website wordt gepost! 

 

GEWEEST! | BESTBUDDIES MUSICAL

It's Black It's White. 

Op 4 november aanstaande staat BestBuddies met de musical It's Black It's White op de planken in de Leidse Schouwburg 

Belangrijk om te weten: 
Datum:                           4 november 2017 
Tijd:                                Vanaf 19.30 uur
Plaats:                            Leidse Schouwburg, Breestraat 60 Leiden
Voor wie?                      Iedereen! 

Geweest! | Friendship Walk

Op zaterdag 16 september 2017 organiseert BestBuddies de Friendship Walk. Een wandeltocht van 5 kilometer om aandacht te vragen voor het belang van vriendschap en maatjesprojecten. Het wordt een feestelijke en sportieve dag vol mooie ontmoetingen. Dit jaar wordt de Friendship Walk voor het eerst georganiseerd tijdens het Dam-tot-Dam weekend in Zaandam. Wij vinden het belangrijk dat jij erbij bent!

Belangrijk om te weten:
Datum:                           16 september 2017
Tijd:                                Van 09.30 uur tot 14.00 uur
Plaats:                            Dam tot Dam park, Zaandam
 

Geweest! | Landelijke Ambassadeursdag

Groei samen met BestBuddies!  

Op 21 januari 2017 aanstaande vind de Landelijke Ambassadeursdag plaats. De bijeenkomst staat in het teken van groei. 

Belangrijk om te weten: 
Datum:                           21 januari 2017
Tijd:                                Van 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur
Plaats:                            Grand Restaurant Karel V, Geertebolwerk 1, Utrecht
Voor wie?                       Deze training is speciaal voor de Ambassadeurs van BestBuddies

Partners

Blije gezichten, dáár doen we het voor. De maatschappelijke erkenning in de vorm van de Kroonappel 2013 was een van vele kronen op ons werk. Ons? We bedoelen natuurlijk alle vrijwilligers en ambassadeurs, maar vooral ook onze partners. Dankjewel!

SKAN

13

Samenwerken werkt. SKAN fonds is sinds 2013 betrokken bij BestBuddies om het leven van jongeren binnen het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) positief te beïnvloeden. 

Oranje Fonds

96

BestBuddies brengt samen. Vanaf het begin is het Oranje Fonds actief betrokken bij BestBuddies. In 2013 mocht BestBuddies zelfs de Kroonappel Jeugd ontvangen uit de handen van het Koninklijk paar.